Tuesday, November 30, 2010

Pergi Haji hanya 20 Dinar sahaja pada tahun 2009

Perhatikan kenaikan dinar dari tahun ke tahun

Kos untuk menunaikan haji pada tahun 2006 adalah sekitar RM 10,000, ayuh kita kira bagaimana simpan dinar lebih untung.....

Tahun 2002 - 1 Dinar = RM 140.00, perlu 72 Dinar

Tahun 2003 - 1 Dinar = RM 168.00, perlu 60 Dinar

Tahun 2004 - 1 Dinar = RM 202.00, perlu 50 Dinar

Tahun 2005 - 1 Dinar = RM 242.00, perlu 42 Dinar

Tahun 2006 - 1 Dinar = RM 290.00, perlu 34 Dinar

Tahun 2007 - 1 Dinar = RM 348.00, perlu 29 Dinar

Tahun 2008 - 1 Dinar = RM 418.00, perlu 23 Dinar

Tahun 2009 - 1 Dinar = RM 502.00, perlu 20 Dinar

Tahun 2010 - I Dinar = RM  .......... perlu ..........(anda boleh anggarlah sendiri)
Bagi tahun 2010 pakej untuk mengerjakan haji meningkat kepada lebih kurang RM 13,000 tetapi Kerajaan memberi bantuan sebanyak lebih kurang RM 3060 menjadikan dalam anggaran RM 9940. Jika angka itu kurang tepat saya pohon kemaafan ini sekadar kiraan untuk menampakkan bagaimana dengan Dinar kita lebih cepat cukup nilai untuk ibadah haji, ini kerana nilai pegangan Dinar ditangan yang semakin naik nilainya dari tahun ke tahun.

Jadi kita mulakan mulai sekarang untuk menyimpan Dinar dimana harga sekarang adalah RM 639.00 untuk 1 Dinar jadi berapa target kita untuk cukup kadar pakej tersebut, RM 13,000 (Kadar pakej 2010 ) bahagi RM 639.00 = 21 keping.

Jadi bagaimana dengan tahun hadapan, sudah semestinya jumlah dinar akan berkurangan kerana harga Dinar yang semakin meningkat harganya.Jika berdasarkan trend ini, dan mula meyimpan dalam DINAR sekarang sebanyak paling kurang 2 Dinar setahun, pada tahun 2015 insyaAllah kita akan mampu membiayai haji dengan kos 10 Dinar!!

Kesimpulannya simpanan emas kita ni mmg untung dan TIDAK sama sekali merugikan. Jadi pada sape2 yang berminat untuk memiliki Dinar emas....

Call me now to lock price online.........

Monday, November 29, 2010

Kenapa Perlu Beli dan Simpan Emas

video
Pesanan ringkas, padat dan penuh bermakna oleh 
Sheikh Imran Hossein mengenai 
"Kenapa Perlu Beli dan Simpan Emas". 


Luangkan masa anda untuk mendengarnya, memahami dan menghayati hanya lebih kurang 4 minit jer. 

Tak tgk rugi...dlm ni juga ada sebut pasal ucapan Dr Mahathir mengenai...........

Semoga mendapat ilmu yg munafaat dari apa yang saya paparkan ini.

Selamat Menonton.......... 

Emas, Emas, dan Emassss bertindaklah sekarang!!!

Apa khabar semua anda pada hari ini...spt biasa sblm saya bertolok ketmpt kerja saya akan siapkan satu posting utk anda...itupun jika ada yg perlu saya sampaikan pada anda semua sblm anda terlewat utk bertindak....

beli emas skrg sblm anda terlambat....
Kunci kejayaan adalah melakukan apa yang ramai orang TIDAK lakukan. Semua mempunyai impian tetapi ramai yang tidak melakukan apa-apa sekarang, esok atau minggu depan. Kejayaan adalah dengan melakukan sesuatu, bukan sekadar mengimpikan sesuatu.

Untuk mencapai sesuatu impian, pastikan impian tersebut adalah sesuatu yang kita sendiri percayai boleh dicapai dan sesuatu yang boleh diterima oleh minda kita. Make it real enough to believe it!. Letakkan keyakinan pada Allah dalam hati serta bertawakal setelah berusaha.

Caranya untuk MEMULAKAN sesuatu adalah, BERHENTI berangan, berhenti bercakap dan berhenti memberi 1001 alasan. Mulakan sahaja!

Berhati-hati apa yang kita masukkan dalam minda/otak/kepala kita. Sebab apa sahaja yang masuk, memang susah untuk dikeluarkan! Oleh itu, berusaha untuk masukkan perkara-perkara yang baik dan positif sahaja

15… 20 tahun akan datang, kita akan menyesal dengan perkara-perkara yang kita TIDAK LAKUKAN SEKARANG berbanding dengan perkara yang kita lakukan. So, take some risk dan cuba perkara-perkara baru. Kalau tak… nanti menyesal.

Buatlah Keputusan sekarang....Belilah emas demi masa depan anda dan family.....Orang akan membeli emas jika dia memahami nilai yg ada pada emas.

Call me now to lock price....emas akan sampai ke tangan anda tanpa anda bersusah payah untuk mengambilnya. Semuanya online...Dunia semakin maju gunakan teknologi yg kita ada dgn semaksimum mungkin..

Selamat Menjalankan tugas harian anda pada hari ini dgn penuh bersemangat...

Sunday, November 28, 2010

Menarik today: Dapat beli 3 Dinar jer dgn duit nie...?

Assalamualaikum semua dan selamat malam....saya nak kongsi cerita sedikit ni...pengalaman jual 3 dinar tadi...begini ceritanya...
RM 1923 hanya dapat membeli dgn 3 dinar shj.

Petang tadi....ada client membeli 3 dinar dari saya dgn menggunakan duit tabungan simpananya. Kebanyakannya adalah duit2 syiling dan beberapa ratus wang kertas. Duit syiling jer berat 5kg.
Saya nak bagi tahu kepada anda semua tengoklah....wpun duit RM ini byk dan nilainya RM1923 tapi hanya dengan 3 keping dinar sahaja. 


Ini telah terbukti bahawasanya... Dinar  emas adalah simpanan yang terbaik dan terunggul ianya tidak di telan inflasi...Hal ini telah dijanjikan oleh Rasulullah s.a.w dalam hadisnya yg bermaksud:


Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan).
                                       - Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal


Harga 1 Dinar today RM641 X 3 Dinar = RM 1923
Anda di luar sana atau yang membaca blog ni...segeralah bertindak dengan menyimpan emas kerana nilainya akan naik dan terus naik....Sila hubungi saya untuk sebarang pembelian sama ada dalam bentuk Coin, Dinar, Barang Kemas & Jongkong Emas. Anda bayar kepada kami Emas yang anda terima...:)


Sekian Wasslam...



Pelaburan Emas: Untung dan terus untung

Assalamualiakum dan salam sejahtera kepada pengunjung setia blog ini...

Semalam saya membaca Akhbar Harian Metro ada lagi cerita pasal pelaburan emas ni....walaupun harga emas semakin naik tp mereka yang sedar dan perihatin terus mengambil peluang kemasan ini. Anda bila lagi...!!!
Keratan Akhbar Harian Metro smlm 27 Nov 2010

Hari ini saya sibuk sedikit....byk temujanji, ada yang nak yang nak tahu pasal pelaburan emas ni....Jika anda berminat boleh jumpa saya di sekitar Putrajaya.

Hari Sabtu dan Ahad adalah hari "emas" bagi saya untuk bertindak. Sesungguhnya MASA itu EMAS. Sila hubungi saya today to lock price now.....

Jangan tangguh lagi...bila anda membayar kepada kami, Anda akan mendapat emas yang anda beli....Ini bukan skim cepat kaya atau pelaburan2 yang di larang oleh Kerajaan dan Bank Negara

Pelaburan yang kami tawarkan adalah melalui cara "Membeli Emas & Perak Berbentuk Fizikal" sama ada dalam bentuk Coin, Dinar, Barang Kemas & Jongkong.

Pulangannya?

Anda akan nikmati pulangannya apabila berlaku kenaikan harga komoditi Emas & Perak ini yang kebiasaannya anggaran pulangannya ialah sekitar 20-35% setahun. Tetapi dengan cara dan teknik yang betul, anda akan dapat memaksimumkan pulangan ini sehingga mencapai 50-60% bahkan 100% setahun!!

Benar!! Apa yang perlu anda ketahui ialah "Bagaimana Caranya Untuk Mengurus Emas Fizikal Yang Dibeli", agar ianya mampu memberikan pulangan yang maksimum selain melindungi nilai harta, aset dan meminimumkan risiko pelaburan / perniagaan anda!!.

Saya nak pesan dan ulang sekali lagi kepada anda yg belum menyimpan atau membeli emas...belilah emas skrgggggg!!!! 

Just Call me now to lock price..online di mana2 sahaja...

Seminar Emas : Financial Justice - "Gold, Dinar & You".

Assalamualaikum,


Public Gold akan mengadakan seminar bagi membangkitkan kesedaran kepada orang ramai berkenaan betapa pentingnya menyimpan emas sebagai aset pelaburan dan pelindung nilai disamping menstabilkan dan memberi keadilan kepada sistem kewangan semasa.

Justeru, kepada para Dealer, Master Dealer, para pengunjung blog ini dan kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menyertai seminar ini, maklumat lanjutnya adalah seperti berikut :





Keratan Akhbar Harian Metro0 semalam menjemput
anda semua untuk menghadiri seminar berkenaan.



Tarikh      : 4 Disember 2010. 

Masa       : 10 pagi - 5 petang. 

Tempat   : Kompleks Tabung Haji, Kelana jaya. 
Bayaran  : Dealer RM50 Non Dealer RM60 
Speaker  : Dr.Umar Vadillo, Syukor Hashim (Founder www.jutawanemas.com) dan ramai lagi2 tokoh2 serta pakar kewangan. 


Saturday, November 27, 2010

Harga Emas 20g pada 30-10-2009. Pada Tahun 2010 ???

Resit pembelian emas pada tahun 2009. Harga 20g hanya RM 2464
Pada tahun 2010 Harga 20g skrg RM3107. 
Cuba anda perhatikan harga emas yang di beli oleh En Wan pada tahun 2009. Kemudian anda tengok Live Price Public Gold skrg.


Itulah hakikatnya kenaikan emas dalam masa setahun ialah RM643 bagi emas 20g.


Jika anda sudah lama memiliki emas anda dapat rasai keseronokan dan keuntungan tersebut.


Cuba anda bandimgkan jika anda hanya menyimpan dlm bentuk wang kertas RM2464 pada tahun 2009 (Harga emas 20g) berapa keuntungan yang anda dapat...??? 


Sila anda perhatikan dan fikirkan fakta di bawah ini, mana satu pelaburan yg anda pilih.....
ASB = 8%
TABUNG HAJI = 9%
FIXID DEPOSIT = 10%
KWSP = 7%
UNIT TRUST (high risk) = 20%-30%
UNIT TRUST (low risk) = 10%
EMAS = 20%-30% to 50%

Soalan terpilih melalui sms

Emas yg saya baru ambil dari Public Gold utk di berikan kepada
 pembeli yg membuat tempahan melalui online...
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, kepada peminat2 emas, pembeli emas, pelabur emas dan pembaca setia blog ini. Ini adalah soalan terpilih dari sms yg saya terima. Di harap penghantar sms berpuas hati dgn jawapan berikut:-




SOALAN:


Salam...Saya berminat untuk membeli emas, nak tahu macam mana urusniaga?


                    -From: Seri Kembangan.


--------------------------------------------
JAWAPAN:


Terima kasih...kepada anda kerana Allah gerakkan hati anda untuk mengetahui tentang emas...
Secara ringkasnya akan saya jelaskan spt di bawah: -


1- SMS nama penuh, no IC, alamat Email & Item yang mahu dibeli ke 019-3557072


2- Saya akan lock item yang anda mahu berdasarkan harga semasa Public Gold dan saya akan email kan Purchase Order / Sales Order kepada anda.


3- Buat bayaran kepada Public Gold samada Maybank atau Public Bank.
  • Maybank Berhad Branch iAvenue Bayan Lepas,  Acc No: 507134241707 atau
  • Org akan membeli emas bila dia memahami tentang
    kelebihan emas tanpa di paksa atau terpaksa....:)
  • Public Bank Berhad Branch Relau Branch Bayan Lepas Acc No: 3148136630
4- dan collect item anda di Cawangan berdekatan anda.


Wassalam....
Selamat menyimpan emasss dan selamat bercuti di hujung minggu bersama keluarga. 


Sila hubungi saya jika anda keliru dgn jawapan yg saya berikan.. 
Terima Kasih

Keratan akhbar: Emas Pengukur Pergerakan Mata Wang...........

Anda mesti bertindak sekarang.....!!!!
jangan anda terus tunggu dan tunggu.....


Bisikkan pada suami/isteri anda....


"Sesungguhnya masa itu EMAS"


Call me now to lock price..........


Emas akan menjadi milik anda selepas anda membuat tempahan dgn kami....



Thursday, November 25, 2010

Emas adalah Simpanan dan Pelaburan Terbaik

Emas adalah Simpanan dan Pelaburan Terbaik
Sila baca artikel ini...........

Semakin banyak yang anda tahu tentang emas, semakin banyak teknik-teknik yang anda boleh gunakan bagi menjana keuntungan....

Sesungguhnya masa itu EMAS....Buatlah keputusan yg bijak sekaranggggg!!!

Jangan tangguh lagi...nanti anda rugi dan terus rugi....


Berita Terkini: Simpanlah emas sekarang demi masa depan anda dan family

videoEmas adalah pilihan yang tepat bagi anda yang ingin membuat pelaburan. 

Dengan menyimpan emas harta anda akan terus bertambah dan terus bertambah...

Beli lah emas sekarang sebelum harga mencecah RM200 pergram

Call me now to lock price...atau terus mendaftar sebagai Dealer....

Masih ragu lagi untuk Melabur, Membeli, Menyimpan, Menjual emas...

video
Rebutlah peluang untuk melabur, menyimpan, membeli dan menjual emas dgn modal RM20 Ribu....Umum mengetahui emas adalah pelaburan yang boleh menyelamatkan aset anda dari terus di telan Inflasi

Cuba anda dengar dan hayati berita yg di paparkan dalam Astro Awani yang menceritakan tentang pelaburan emas dan masa depannya semakin cerah

Ayuh jangan berlengah lagi .......
Sila hubungi saya untuk melabur, menyimpan, membeli dan menjual emas dgn modal RM20 Ribu. Purata kenaikan emas ialah 20% setahun....jadi kenapa anda tidak rebut peluang yang ditawarkan ini.

Anda akan memiliki emas spt dinar, jongkong , barang kemas, silver atau mana2 saja pilihan anda...........

Rebutlah peluang keemasan ini skrg. 
Sesungguhnya masa itu Emas....



Tuesday, November 23, 2010

Ramai yg dah sedar dgn kepentingan menyimpan, melabur, menjual emas

Resit  kemasukan kepada wang kpd Public
Fine Gold International Sdn Bhd  RM22,269.00
Alhamdulillah masyarakat semakin sedar dgn pentingnya menyimpan atau melabur dalam komoniti emas. 

Semalam saya  menguruskan Pendaftaran Dealer Public Gold dan secara tidak langsung beliau boleh menjual, atau menyimpan sendiri atau membeli emas dgn harga yang lebih murah dgn mendapat komisyen 1.5% dari jumlah emas yg di belikan.

Harga yg di tawarkan oleh Public Gold adalah lebih murah dari harga2 yang berada di Kedai2 emas di Malaysia.

Anda bila lagi......? Jangan terlalu lama memikirkan untuk membeli emas kerana nilainya akan semakin naik. Anda di nasihaktkan bertindak dari sekarang atau menghubungi saya untuk mendapat khidmat. Kami sedia ketempat anda....demi kebaikan bersama.

Menyimpan emas adalah cara yang terbaik untuk anda mengekalkan aset2 anda agar terus bertambah dan terus bertambah dgn kenaikan emas purata dalam 20 % setahun. 

Resit pembelian emas yg di keluarkan oleh Public Gold.
Cuba anda cari pelaburan yang menjanjikan pulangan terbaik selain dari menyimpan emas.......Akhirnya pesanan buat anda belilah emas sekarang.....anda tidak akan rugi demi membantu masa depan anda.

Call me now...........
to lock price.....


Jangan tunggu lagi......
anda bayar duit anda akan dapat memiliki emas...spt dlm gambar sebelah...:)

Monday, November 22, 2010

Alhamdulillah rezki Hari Raya Aidil Adha tahun ini.......

Alhamdulilllah....... hanya ini lah sahaja rezki pada hari raya pertama, kedua dan ketiga Aidil Adha .......
Wang ini akan digunkan untuk membeli emas lagi..!!!!
  • 21,742.00 En Ahmad
  • 21,567.00 En Abd Hafiz
  • 23,158.00 Pn Linda
Tak pe allah dah tentu. Tahniah di ucapkan buat anda kerana membeli emas skrg dan secara tidak langsung anda akan menjadi sebagai Dealer dengan jumlah belian anda.

Kenapa Nabi Muhammad s.a.w sudah nyatakan emas dan perak akan menjadi matawang Islam, tentu ada kelebihan dan hikmah. Maka kita carilah skrg.....mungkin dgn kenaikannya setiap tahun yg tak pernah turun....

Rebut lah peluang dari skrg utk menyimpan emas dan perak....kerana ia adalah pelaburan yang terbaik dan tidak akan di telan inflasi yang semakin meningkat dari tahun ke tahun.

Kenaikanya purata 20% setahun.....ayuhhh!!! bertindaklah skrg smlb terlambat...dan sblm harga mencecah RM200 pergram yg pada masa skrg hanya RM 166 pergram....

Rancangkan lah dalam hidup anda supaya ingin menyimpan emas sekurang-kuranya bermula dgn 1 dinar 1 bulan.


Tahukan Anda dgn anda memiliki 16 keping dinar anda sudah boleh menunaikan ibadah haji dan umrah.....


Call me now to lock price........

Friday, November 19, 2010

Sedarkah dari tahun ke tahun anda adalah orang yg rugi dan terus rugi.......

Sedarkah anda pelaburan emas adalah pelaburan yang selamat dan kenaikannya amat begitu tinggi sekali berbanding dengan pelaburan2 yang lain....
Saya mempunyai pelaburan dalam ASB sbyk 95K dan saya telah keluarkan semua simpanan saya untuk bertukar kepada menyimpan emas kerana nilainya semakin naik dan naik.....

Anda di nasihatkan supaya membeli emas hari ini juga....... selepas membaca posting dlm blog saya ini. Emas tidak akan susut nilai dan nilainya terus naik dan naik. Anda tidak akan rugi selama-lamanya...


Keratan akbar ini membuktikan kpd anda.....lihatlah dan bacalah....Ini adalah berita terkini pada 9 NOVEMBER 2010 yg perlu anda bertindak dari sekarang demi untuk menyelamatkan aset anda dari terus susut...dan di telan inflasi sebagaimana yg berlaku di Indonesia nilai matawang yg berjuta2 tapi sedikit shj barang yg boleh anda beli.

Jadikan separuh simpanan anda dalam simpanan emas samada dinar atau jongkong emas

Sila anda perhatikan dan fikirkan fakta di bawah ini, mana satu pelaburan yg anda pilih.....
  • ASB = 8%
  • TABUNG HAJI = 9%
  • FIXID DEPOSIT = 10%
  • KWSP = 7%
  • UNIT TRUST (high risk) = 20%-30%
  • UNIT TRUST (low risk) = 10%
  • EMAS = 20%-30% to 50%- 100% to 200% to 1400%
Usah ragu2 lagi utk membeli emas...emas akan menjadi milik anda setelah anda membuat tempahan. Kami akan menghantar ke pangkuan anda. atau anda datang sendiri utk mengambilnya. 
Up to you...:)
Call me now.....
019-3557072 call
017-3098596 sms

Thursday, November 18, 2010

Harga sedang cantik "Retracement" sedang berlaku

Beli emas skrg...
Retracement" sedang berlaku...!!!! 
Call me to lock price now...
jgn lewat dan tangguh lagi......
nanti anda akan rugi dan terus rugi....

CUBA ANDA BANDINGKAN.....DAN 
FIKIRKAN YG TERBAIK UTK MASA DPN ANDA...

ASB = 8%

TABUNG HAJI = 9%

FIXID DEPOSIT = 10%

KWSP = 7%

UNIT TRUST (high risk) = 20%-30%

UNIT TRUST (low risk) = 10%
...
EMAS = 20%-30% to 50%- 100% to 200% to 1400%
Hubungi kami segera anda masih belum terlewat....
0193557072

Analisis Teknikal Emas : Apply The Dollar Cost Averaging Technic!!

Rebut peluang lock emas skrg pd harga yg belum mencecah RM200 pergram
Hari ni hari raya kedua kepada pengunjung setia blos saya ingin ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua.Maaf Zahir dan batin...

Analisis terbaru pergerakan harga emas semalam dan hampir sama juga pada hari ini....Anda jgn risau...anda tetap untung krn sudah memiliki emas. Simpan emas anda tggu sekurang2nya 1 tahun...sabar yer..:)
Sejak semalam harga emas & perak terus menurun dengan mendadak, ianya berikutan beberapa spekulasi dan juga disebabkan tindakan mengejut yang dibuat oleh billionair terkenal dunia, George Soros.

Untuk pagi ini, saya baru sahaja lock beberapa keping emas 100g, kerana harga emas telah pun melepasi paras Support yg seterusnya.

Teknik Dollar Cost Averaging ialah, apabila harga telah mencecah / melepasi paras2 tertentu dengan menggunakan kiraan Fibonacci Retracement, maka anda perlu

membuat belian lagi, kerana di paras2 tersebut para Trader akan mula membuat Long Order, sekaligus melonjakkan semula harga emas di pasaran.

Cuba perhatikan chart diatas, dan bandingkan dengan chart yg sebelumnya. Lihat harga emas sebelum itu, anda nampak di paras mana ia berpatah balik kan?

So, ambik peluang ini, lock emas anda sekarang!!!

Call saya untuk lock price 019-3557072. 
Anda jgn risau kami akan membantu dan membimbing anda....teruskan setia bersama kami utk mendpt isu2 terkini di blog ini.... 

Insya Allah smg kita semua beraya.... Amin..
Jom pergi makan daging korban pulak.....raya katakan...:) 
Jmpa saya di KL pada hjg minggu jumaat ni...ok bye2 
                                                                   -rujukan: pelaburjutawan.com
 

Mesti Baca: Analisis Teknikal Emas : Gold Still In Correction Mode!!

 
walaupun harga turun dia akan naik juga Retracement tetap berlaku
Harga Emas pada penutup minggu lepas menunjukkan penurunan (Correction) yang agak mendadak, ianya berikutan timbulnya beberapa spekulasi yang mengganggu sentimen pasaran, juga disebabkan oleh para Trader yang ingin mengambil keuntungan setelah harga emas mengalami kenaikan berterusan untuk beberapa minggu ini.

Di awal dagangan pada minggu ini, harga emas masih lagi berlegar2 di sekitar Support Line, kelihatannya para Trader sedang mengambil keputusan untuk tunggu

dan lihat sementara menantikan keputusan beberapa spekulasi ekonomi yang akan memberikan impak kepada pergerakan pasaran emas dunia.

Perhatikan carta diatas, harga emas sedang berlegar2 di gaisan Support Line MA (Warna Biru) dan di Support Line Fibo Retracement 23.6%.

Terdapat 2 kemungkinan disini, sebagaimana yang telah saya lukiskan ramalan pergerakannya. Jika anda mahukan keuntungan dengan Teknik Spekulasi harga

pasaran, anda boleh lock harga sekarang kerana ketika ini harga berada di Support Line.

Rasionalnya?

Jika harga naik, anda akan meraih keuntungan!!

Jika harga turun?

Tunggu sehingga penurunannya mencecah ke paras Fibo Retracement 38.2% dan lock lagi emas anda ketika harga emas mencecah ke paras itu.

Maksimum Retracement / Correction adalah sehingga ke paras Fibo 50%, sekiranya ianya terus turun melepasi paras itu, maka Retracement itu tidak valid lagi dan pasaran telah berubah menjadi Reversal.

Namun, sepanjang analisis saya bermula harga pasaran pada tahun 1991, ianya belum pernah berlaku Reversal. Maksimum Retracement / Correction hanya sampai di paras Fibo 50% dan kemudian ia naik semula meneruskan pendakiannya.

Adalah amat pelik jika di dalam dagangan komoditi Emas dan Perak tidak berlaku Retracement / Correction, kerana secara teknikalnya Retracement / Correction berlaku adalah disebabkan para Trader ingin mengambil keuntungan (Take Profit) dari posisi "Long / Buy".

Jika anda seorang Trader, adakah anda hanya membuat Long Order, tapi tidak Take Profit / mengambil keuntungan??

Buat keputusan anda, 
Hubungi saya di 019-3557072 untuk lock emas anda sekarang!!

Tuesday, November 16, 2010

Menarik today: Berita hangat dan terkini Skrg 20K Januari 2011 jadi 40K

Berikut adalah bukti Pendaftaran Dealer Baru di bawah rangkaian kami bagi bulan Oktober dan November 2010.....
Anda akan memiliki emas dgn wang yg di belanjakan sbnyk 20 ribu. 


Anda bila lagi..Jangan lepaskan peluang ini untuk menjadi salah seorang Businessman/ Businesswomen Emas.

Beli Emas tidak rugi bahkan nilainya semakin naik dan naik. Tukarkan simpanan anda dalam bentuk emas kerana ianya tidak di telan Inflasi. 

Contoh: 
Mata wang Rupiah di Indonesia walaupun nilai berjuta2 tapi sedikit sahaja barang yang boleh dibeli. Jika anda menyimpan emas...Nilainya akan bertambah dan terus bertambah.
Begitu juga mengenai matawang Zimbabwe dlm posting saya yg lepas

sila lihat posting saya yang lepas yang bertajuk: 


Sila hubungi saya untuk lock price skrg!!!!
atau terus mendaftar sebagai Dealer.
019-3557072 call
017-3098596 sms

Rasulullah SAW telah bersabda 
"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan). Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal

Panggilan tak henti2 sbb tempoh utk jadi dealer dah nak berakhir skrg 20 RIBU tahun dpn 40 RIBU

Pada tahun hdpn RM40K syarat untuk menjadi
seorang businesman/ busineswomen emas.
Jual emas anda akan untung dan terus untung

PENGUMUMAN PENTING BUAT ANDA SEMUA....!!!!!

Memandangkan masa dan hari sudah semakin hampir utk melangkah ke tahun 2011 ramai orang telah menghubungi saya macam mana nak jadi Dealer ni...?

"Saya menjawab sms kepada saya Nama, No ic, No tel dan Email serta item mana nak beli dan byr terus kepada Public Gold ambil brg di area berdekatan anda tinggal"

Syarat yang di kenakan RM20K untuk menjadi Dealer akan berakhir pada akhir bulan Disember syarat untuk menjadi Dealer pada 2011 ialah RM40K. 


KEISTEMEWAAN apabila anda mendaftar dgn kami salah satunya.......
Laman blog PERCUMA kami sedikan untuk anda. Seperti yg saya ada skrg.....


Biasanya kalau buat laman web ni konsultan akan caj RM1500 paling murah...tetapi dgn saya PERCUMA sahaja~

Harga emas akan di jangka naik kepada RM200 pergram  pada masa hadapan kemungkinan pd tahun hadapan maka anda rebutlah peluang untuk mendaftar menjadi Dealer sekarang. Pada masa yang sama anda dpt menyimpan emas, menjual emas, atau terus mendapat keuntungan dengan kenaikan semasa harga emas...

Rebutlah peluang sekarang.
Buatlah keputusan segera sebelum terlambat dan sebelum harga emas terus naik dan naik. Cuba anda bandingkan harga pada tahun 2009 dan tahun 2010 yg terdapat di blog saya. Public Gold Live Price 2010 sebelah atas 

Untuk akhirnya saya mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha kepada Dealer2 di bawah rangkaian saya dan kepada anda semua dan pembaca setia blog saya ini. Kepada yang balik kampung hati2 di jalan raya. Semoga anda selamat dalam perjalanan pergi dan balik.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha....:) Maaf Zahir dan batin
saya otw ke Kelantan boleh call/ sms saya anytime 
019-3557072 call
017-3098596 sms
*Guna dua line sebab talian byk masuk :) 
duit pun byk masuk dan byk kuar :)
*Kepada peminat2 emas di Kelantan jumpa saya di sana call me....sambil2 tu boleh datang Raya makan daging korban...Saya balik ke KL pada 19 November 2010. 


JANGAN RASA RUGI RM20 RIBU YG ANDA KELUARKAN ANDA AKAN DAPAT EMAS. NILAINYA SEMAKIN NAIK DAN NAIKKKK.....
Rasulullah SAW telah bersabda 
"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan). 
                                                             Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

Monday, November 15, 2010

Tahniah: Masa untuk berubah

Alhamdulillah seorang lagi Dealer baru today sekalung tahniah buat anda sekeluarga....!!!!


Tahniah....!!!
di ucapkan kepada kerana  mendaftar sebagai dealer Public Gold


Anda boleh berhubung dengan beliau untuk tempahan dinar, gold bar dan silver di area Bangi, UKM, USIM, KUIS dan kawasan-kawasan yang berhampiran..



MD. PAIRUZ SUHAIRI BIN ABDULLAH
http://www.publicgold.com.my
Tel: 013-9312245
Area : Bangi-UKM-USIM-KUIS-
dan Area Pahang


Kami mendoakan kejayaan anda. 
Simpanlah sebahagian aset kita dalam bentuk emas kerana nilai emas semakin naik.Kos kewangan anda semakin naik , aset anda miliki pun semakin naik.