Sunday, January 30, 2011

Emas: Jujur, Amanah, dlm Business

Alhamdulillah kita masih sihat, bertemu lg kita pada sessi hujung minggu. 

Emas.....
Emas kadang2 membuatkan kita rasa cemas, gembira dan gelisah dengan keadaan harganya skrg....tapi tak pe Insya allah. Tingkatkan usaha anda utk terus majukan bisnes anda dgn cara apa sekalipun. Jika anda org yg baru terlibat kebimbangan mungkin menggangu fikiran anda..Inilah yg kita perlu tempuhi dlm dunia "emas". Ingat....!!!! Semakin byk anda mengetahui mengenai emas, semakin byk anda akan mendapat keuntungan.

Jujur dlm amalan harian..
Fitrah manusia ingin mengumpul harta. Perniagaan adalah aktiviti mulia di sisi Islam dan dikira suatu ibadat jika bertepatan dgn syarak. Islam menyokong berjual beli. Terdapat banyak ayat al Qur·an dan Hadith yang berkait dengannya. 

Maksud Sabda R. SAW: ´Peniaga yang jujur dan beramanah akan ditempatkan bersama-sama para Nabi, siddiqin dan para syuhada. (HR:Tirmizi)

Firman Allah (An Nisa·: 29)
´Wahai orang yang beriman, janganlah kamu saling memakan harta sesamamu dengan jalan yang batil, kecuali dengan jalan perniagaan yang berlaku dengan suka sama suka di antara kamu.

Firman Allah (Al Baqarah : 275)
´Dan Allah SWT menghalalkan jual beli dan mengharamkan riba.

Firman Allah(Al Baqarah: 198)
Tidak ada dosa bagi kamu untuk mencari kurnia (rezeki hasil perniagaan) dariTuhanmu. 

Rasulullah s.a.w. sendiri merupakan seorang ahli perniagaan yang berjaya. Baginda Rasulullah s.a.w. pernah ditanya: ´Apakah jenis mata pencarian yang paling baik? Maka baginda menjawab: Hasil usaha sendiri, dan setiap perniagaan yang bersih (dari tipu daya dan khianat). 

Samalah kita menjaga etika pernigaan kita semoga bertepatan dgn syarak.  Untuk akhirnya saya ingin berpesan kepada anda semua.....
Ambillah peluang ketika penurunan harga emas ini untuk memulakan PERNIGAAN, pelaburan emas atau menambah emas yang ada kerana anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya membeli ketika harga yang rendah......

CALL ME TO LOCK PRICE.....
Selamat bercuti dan berehat di hujung minggu bersama keluarga.

Saturday, January 29, 2011

Keratan Terkini Metro: Apa kata Anda Tentang Pelaburan Emas ???

Assalamualaikum, dan salam salam sejahtera. Semoga anda semua sihat walafiat bersama keluarga tersayang. Di ruangan ini saya ingin kongsikan apa yang dipaparkan di Harian Metro. Semoga menjadi semangat kepada anda untuk memiliki aset dalam bentuk emas. 

Selamat meneruskan pembacaan diblog saya dan selamat bercuti bersama keluarga di hujung minggu. Semoga Anda selamat sampai ke destinasi yg di tuju :). Insya Allah.


Paparan seterusnya ialah Apa kata 12 orang pelabur2 yang terpilih dalam Ruangan Khas Public Gold bersama Harian Metro termasuklah saya admin emas2011 :). 


Apa kata saya:
"Alhamdulillah...setelah saya menceburi bidang perniagaan emas bersama Public Gold saya dapat "menginsuranskan" nilai mata wang saya daripada ditelan inflasi yang semakin meningkat dari tahun ke tahun. Ramai orang diluar sana tidak sedar dan mahu “menginsurankan” aset yang di miliki dengan membeli, melabur, menyimpan dan menjual emas. Masa masih belum terlambat untuk anda membeli emas kerana nilainya tidak akan susut dan ditelan zaman bahkan semakin naik dan naik. Memiliki emas seolah-olah anda “menginsurankan” aset yang anda miliki untuk terus mendapat keuntungan dengan kenaikan harga emas selain daripada menambahkan pendapatan sampingan serta meramaikan networking saya dalam dunia pelaburan emas. 

Anda bila lagi!!! 
Call me anytime to lock price.........

Friday, January 28, 2011

Harga Emas Skrg di ibaratkan spt Durian Runtuh.....

Ambillah peluang ketika penurunan harga emas ini untuk memulakan pelaburan emas atau menambah emas yang ada kerana anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya membeli ketika harga yang rendah......


Rebutlah peluang dgn harga yang jarang sekali muncul setahap ini....Spt yg saya katakan smlm dalam Keluaran Harian Metro  27 Januari 2011 http://emas2011.blogspot.com/2011/01/harian-metro-today-27-januari-2011.html "memiliki emas seolah2 anda menginsurankan aset anda kerana nilainya tidak akan susut dan di telan inflasi"


Call me to lock price now...



Thursday, January 27, 2011

Harian Metro Today 27 Januari 2011 : Tentang saya di Public Gold

Alhamdulillah dengan bermodalkan RM20281.00  saya telah membuat pelaburan dalam komoditi emas bermula pada 23 September 2010 sehingga skrg...

Keseronokan yang saya rasai ialah apabila dapat melihat kenaikan harga emas yang semakin tinggi dari hari kehari sehinggalah pada pengakhir bulan Disember. Namun pada awal Januari 2011 harga emas turun dengan medadak dan pada masa ini lah saya mengambil peluang untuk membeli emas pada harga yang rendah dan akan menjualnya ketika harga naik sama kepada Public Gold atau pada orang perseorangan. 

Cara pemasaran saya ialah melalui facebook dan blog rasmi emas saya www.emas2011.blogspot.com  

Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada client2 saya yang telah berurusan dengan saya sebelum ini. Client yang paling saya kagumi ialah dari Johor yang di kenali dgn Cik Emma. Beliau hanya saya kenali melalui facebook dan rangkaian group2 emas. Atas dasar kepercayaan beliau membeli emas dgn saya dan memasukkan wang dalam akaun saya yg begitu byk $$$$$. Itulah rezeki pernigaan. 

Keratan Harian Metro today: 27 Jan 2011
Jujur dan amanah adalah amat penting dalam dunia pernigaan. Tak lupa juga kepada client saya dari Pahang Pn Norjihati, dari terengganu En Rosmadi dan lain lagi yang saya tak nyatakan di sini. :) Terima kasih semua kerana berurusan dgn saya. Tanpa sokongan anda saya tidak berada di sini :). Jgn lupa kalau ada wang  beli emas lagi dgn saya... :). Tq juga buat isteri tersayang yg memahami dunia pernigaan :)

Alhamdulillah bila tiba masanya beliau datang berjumpa saya untuk mengambil emas tersebut....Apa yang penting jujur....Jangan anda sia2kan kepercayaan orang lain kepada anda.

Kepada anda di luar saya...saya ingin berpesan...ambillah peluang memulakan pernigaan dlm komoditi emas samada dgn membeli, menyimpan atau melabur sekarang pada harga yang rendah...

Call me to lock price now....

Wednesday, January 26, 2011

Beli dinar dan simpan dinar sekarang!!!



Ambillah peluang ketika penurunan harga emas ini untuk memulakan pelaburan emas atau menambah emas yang ada kerana anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya membeli ketika harga yang rendah. Anda akan rasai keseronokan bila berlaku kenaikan nanti....

Call me to lock price now...


Tuesday, January 25, 2011

Miliki emas sekarang!!!


Harga emas turun dengan cantik sekali beberapa minggu ini. Penurunannya kini hampir mencecah ke garisan Support untuk menentukan sama ada Chart Pattern berbentuk Triple Top di timeframe Daily akan valid atau sebaliknya.

Memandangkan pada pukul 11 malam ini berita penting Index Keyakinan Pengguna di Amerika akan diumumkan, para Trader mula membuat Short position untuk keluar daripada dagangan dan masuk semula selepas keputusan berita ini dikeluarkan.

Jika berita tersebut negatif kepada Dollar, maka kemungkinan besar harga emas akan naik semula kerana ketika ini penurunannya hampir mencecah garisan Support iaitu pada Fibo Line 38.2.

Jika sebaliknya, kemungkinan besar harga emas akan turun lagi sekaligus membuatkan Chart Pattern Triple Top menjadi valid dan harga dijangka menuju ke garisan Fibo 50 dan 61.8.


Anda di nasihatkan terus membeli sebaik sahaja harga emas mencecah ke setiap garisan kuning bertujuan untuk mengaut keuntungan spekulasi melalui Teknik Dollar Cost Averaging.

Call me to lock price....

Sunday, January 23, 2011

Apakah faktor yang mempengaruhi harga emas dunia?

Faktor utama yang mempengaruhi harga emas sedunia ialah jumlah permintaan terhadap emas dan jumlah penawaran emas di dalam pasaran.

Macam saham dan lain-lain barang jugalah emas nie… kalau permintaan meningkat maka harganya akan naik, tapi bila permintaan menurun maka harganya menurun.

Permintaan emas di pasaran dunia.


Gambar: Carta permintaan terhadap emas di pasaran.




5 Permintaan  pasaran terhadap emas:-


1. Untuk kegunaan industri


2. Untuk kegunaan pelaburan


3. Permintaan daripada bank-bank negara sebagai rizab negara


4. Permintaan untuk kegunaan sebagai barang kemas


5. Lain-lain kegunaan

3 punca penawaran emas di dalam pasaran 


1. Lombong emas di seluruh dunia


2. Penjualan rizab emas oleh bank pusat


3. Emas terpakai yang digunakan semula

Jadi, perbezaan diantara penawaran dan permintaan emas inilah yang akan menentukan turun-naiknya harga emas di dalam pasaran dunia.

Untuk pengetahuan anda semua, terdapat empat pasaran utama/terbesar emas didunia iaitu London, New York, Hong Kong dan Zurich (Switzerland).

Di pasaran inilah aktiviti belian dan jualan emas secara besar-besaran berlaku. Dengan kata lain setiap masa akan ada pasaran emas yang akan dibuka dan ditutup. 

Inilah yang menyebabkan kita dapat lihat pergerakan harga emas setiap minit dan saat kat www.kitco.com.


Kesimpulannya: Ambillah peluang ketika penurunan harga emas ini untuk memulakan pelaburan emas atau menambah emas yang ada kerana anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya membeli ketika harga yang rendah


Rujukan: http://jutawanemas.com/v1/gold-article/faktor-yang-mempengaruhi-harga-emas-dunia/

Saturday, January 22, 2011

Menarik today: Promosi Menjadi Priority Dealer Segera


DEALER RECRUITMENT DRIVE II
Terms & Condition


Purchase of 2 pieces of 250gm Gold Bar, automatically will become PG Authorized Priority Dealer to enjoy the 1.5% sales commission.


This promotion is open for all PG Customer and Public Gold Authorized Dealer.
Promotion period: 16th January 2011 to 30th April 2011.


All transaction can be using Normal Payment Purchase or Easy Payment Purchase (Allowed for 6 months EPP payment method).


All sales purchase must be in single receipt.


Public Gold reserves the right at its absolute discretion to vary, delete or add to all or any of the Terms and Conditions herein from time to time and at any time without prior notice.

Thursday, January 20, 2011

Bloomberg: Halatuju harga emas 2011

Adakah anda ingin membiarkan harga emas ini terus berlalu....tanpa membuat keputusan yang bijak untuk bertindak dari sekarang!!! 
Ambil peluang skrg sementara harga masih rendah...!!!  
Call me to lock price now....

Wednesday, January 19, 2011

Analisis Teknikal Emas : Minggu Ketiga Bulan Januari 2011

Pada minggu lepas harga emas telah merudum ke paras terendah bagi tahun 2011 ekoran pengumuman beberapa data ekonomi yang menyokong kepada pengukuhan sementara nilai dollar, dan ketika dagangan dibuka pada hari ini harga emas tidak banyak berubah di sebabkan cuti umum bagi Bank-bank di Amerika.

Ekoran penurunan mendadak pada Jumaat lepas, harga emas telah pun mencecah garisan Trendline (garisan merah) yang menunjukkan hala tuju pergerakan emas pada ketika ini. Kebiasaannya, harga akan membuat Reversal sebaik sahaja ia mencecah garisan trendline, bermakna ianya akan mendaki semula menuju ke paras harga tertinggi sebelumnya (Rujuk Anak Panah Warna Biru).

Tetapi, sekiranya terdapat berita-berita ekonomi yang menyokong kepada pengukuhan Dollar, tidak mustahil  yang harga emas akan turun melepasi garisan Trendline seterusnya menuju ke garisan kuning di bawah garisan Trendline tersebut (Rujuk Anak Panah Warna Putih).

Walaubagaimanapun, Trendline tersebut hanya menunjukkan halatuju harga emas bagi jangkamasa pendek sahaja, anggaran tempoh sekitar 4-6 bulan. Jadi sekiranya harga turun melepasi trendline, sila guna Teknik Dollar Cost Averaging iaitu buat order baru setiap kali harga emas mencecah garisan kuning tersebut.

Dalam situasi ketika ini, saya menganggarkan yang anda telah pun membuat New Order ketika harga mencecah garisan kuning pada Jumaat yang lepas. Sekiranya belum, sila hubungi saya dan lock sekarang!! 

Jika harga terus mendaki, anda telah pun untung dan jika sebaliknya anda hanya perlu buat order baru bila harga telah mencecah garisan kuning di bawah garisan Trendline seperti di dalam chart di atas.

Wallahhu aklamu bissowaf...

Beli Emas Sempena Hari Lahir & Hari Ulang Tahun Perkahwinan

Pembelian pada 18 Jan 2011  Sempena Hari Lahir
 Dan Ulang Tahun Perkahwinan
Tanggal 18 Januari 2011 adalah Hari Lahir saya dan Hari Ulangtahun perkahwinan saya. Sebagai tanda peringatan  hari tersebut saya membeli Emas sbg tanda ingatan dan kenangan.

Saya yakin emas adalah penyimpan yang unggul dan tidak akan susut nilai. Mari kita lihat: Pembelian ini saya hadiahkan kepada isteri saya....dan secara tidak langsung milik saya juga hehhe...:)


Lukisan hadiah dari kakak Nurhuwaida
Ibnu Abbas berkata: “Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, KEMURAHAN REZEKI, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya.”


Anda masih mempunyai masa utk menjadikan emas sebagai aset anda. Memiliki emas seolah-olah “menginsurankan” aset yang anda miliki, di sampiang mendapat keuntungan dengan kenaikan harga emas selain daripada menambahkan pendapatan sampingan.  


Hubungi saya bila-bila jika anda berminat utk membeli, menyimpan, menjual, atau menjadikan emas sebagai pelaburan....

Monday, January 17, 2011

Terkini: Beli Emas Lagi..!!!

Emas yang di beli pada harga yang murah.
Masih ada masa lagi...Cepat beli skrg!!!
Sementara harga masih rendah
Orang akan membeli emas jika dia memahami nilai yang ada pada emas tanpa terpaksa atau di paksa. 


Anda bila lagi. Ambil peluang sekarang....Bulan Februari 2011 akan datang anda akan rasai kerugiannya jika anda tidak membeli sekarang!!!!


Call me now to lock price now.

Emas: Penyimpan Aset yang unggul

Simpanlah emas di awal tahun dan rasai keseronakan
dengan kenaikan tahunan antara 17% -29% setahun
  • Jika anda ingin menyelamatkan aset2 dari di telan inflasi maka bertindaklah sekangar dengan menyimpan aset dalam bentuk emas. 
  • Ayuh!!! Rebutlah peluang ketika penurunan harga emas ketika ini dengan membeli emas atau memulakan pelaburan dalam komoditi emas atau menambah stok emas yang sedia ada.
  • Anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya anda membeli ketika harga yang rendah iaitu SEKARANG!!!!!!!
Call me to lock price now.....
Jangan lepaskan peluang keemasan ini..

Sunday, January 16, 2011

Ambil Peluang: Kenapa harga emas turun sekarang!!!

Pada bulan ini (Januari) kita dapat saksikan penurunan harga emas sedunia. Penurunan tersebut akibat faktor pengambilan untung bagi pelabur lama untuk mendapatkan keuntungan menjelang musim perayaan. 
Namun anda semua tidak perlu gusar, kerana dijangka selepas tahun baru cina, harga emas akan meningkat dengan lebih tinggi.
Oleh itu, anda perlu menjadi pelabur yang bijak. Ambillah peluang ketika penurunan harga emas ini untuk memulakan pelaburan emas atau menambah emas yang ada kerana anda dapat memaksimumkan keuntungan sekiranya membeli ketika harga yang rendah.
LAPORAN AKHBAR UTUSAN 7/01/2011 BERTAJUK
Harga emas cecah RM4,650 seaun ) clik link untuk lebih detail
Artikel 1
Sambungan artikel 1
Daripada artikel diatas laporan akhbar tersebut, dapat disimpulkan bahawa pelaburan emas akan membawa kepada keuntungan. 
Penganalisis emas mengjangkakan harga emas akan terus meningkat memandangkan trend dan permintaan sentiasa berterusan di pasaran. 
Ini telah terbukti harga emas pada hari terakhir tahun 2010 naik kira 31% berbanding tahun sebelumnya.

Friday, January 14, 2011

Kenapa mesti simpan emas


KENAPA MESTI SIMPAN EMAS?
Membuat pelaburan semaksima mungkin dan 
jana simpanan anda ke arah yang lebih selamat dan bernilai tanpa susut nilai dan di telan zaman.

  • 80’an harga emas RM30/gram, 
    Kita kata emas itu mahal! Kita tak mampu

  • 90’an harga emas RM80/gram,Kita kata emas itu mahal! Kita tak mampu juga
  • 2010 harga emas CECAH RM160/gram, Memang emas itu mahal! Tapi kita masih kata, kita tak mampu!

Jadi BILAkah masanya kita MAMPU BELI....?,

Tanya diri anda sendiri dan buat kira-kira anda sendiri. Sekiranya anda beli pada tahun 90’an dengan harga RM80/gram dan pada 2010 anda jual dengan harga 160/gram?! Itu kalau anda pegang 1 gram (sebesar pasir). 


Cuba mulakan dengan 20gram dengan nilai lebih kurang RM3k, bayangkan nilai 20gram itu cukup 1 tahun yg akan datang sahaja. Bayangkan pula 10 tahun nilai emas yang disimpan. 


Setiap hari kita masih belum terlambat untuk bertindak kerana emas senantiasa bernilai dimata dunia.

Thursday, January 13, 2011

Pembelian 10 Januari 2011: Harga Emas tetap naik dan naik lagi...

Berikut adalah pembelian saya pada 3 hari yang lepas iaitu pada 10 Januari 2011. Saya sudah merasai kegembiraannya kerana harga emas sudah naik...dan nilai emas saya kini beli ini sudah tinggi. 

Baru jer beberapa hari dan tak sampai 1 bulan pun..!! 
Anda bila lagi...Jangan tunggu lama-lama sekiranya anda tidak akan mahu ditinggalkan dengan harga emas yang semakin naik dan naik....
RM21,742.00

Orang tetap beli emas walaupun harga makin naik dan naik...
RM21,180.00
Menyimpan emas seolah-olah anda menginsurancekan aset anda kerana nilainya semakin lama semakin berharga dan tak akan susut nilai. 

CONTOH: 

1 dinar masa zaman Nabi Muhammad s.a.w boleh membeli seekor kambing. Realiti ini telah menjadi nyata pada masa sekarang kerana 1 dinar sekarang bersamaan dengan RM652.

Walaupun zaman telah berlalu 1400 tahun yang lalu tetapi nilai 1 dinar tetap teguh dan tidak akan susut nilai jika di bandingkan dengan wang kertas yang di simpan 1400 tahun yang lalu....bahkan ianya tidak akan laku jika di gunakan untuk membeli barang pada masa sekarang. 

Itulah kelebihan matawang emas dan dinar.

Kelebihan simpan 1 dinar untuk 1 bulan

CONTOH PENGIRAAN 1 TAHUN:-

  1. Januari : RM526.00
  2. Febuari : RM540.00
  3. Mac : RM554.00
  4. April : RM569.00
  5. May : RM585.00
  6. Jun : RM601.00
  7. Julai : RM616.00
  8. Ogos : RM632.00
  9. September : RM648.00
  10. Oktober : RM665.00
  11. November : RM682.00
  12. Disember : RM700.00

Total : RM7,318.00


- Increment for gold per month 2.63%
- Invest for 1 year then keep it for 10 years.
- Forecast Increment Per Annum(10 years):33.3%


- Total sum : RM31,686.94


CONTOH PENGIRAAN SIMPAN DUIT

  1. Januari : RM600.00
  2. Febuari : RM600.00
  3. Mac : RM600.00
  4. April : RM600.00
  5. May : RM600.00
  6. Jun : RM600.00
  7. Julai : RM600.00
  8. Ogos : RM600.00
  9. September : RM600.00
  10. Oktober : RM600.00
  11. November : RM600.00
  12. Disember : RM600.00

Total : RM7,200.00


- Financial instrument:ASB
- Invest for a year then keep for 10 years
- Dividen and Bonus:+ - 8.75%


Total sum : RM15,078.10


See the difference?
> Gold is "zero inflation"
> Money will be affected by inflation
*PENGIRAAN TERSEBUT MENGIKUT HARGA DINAR SBLM INI. JADIKAN ANDAIAN PENGIRAAN TERSEBUT SBG  SEMANGAT UTK ANDA TERUS MENYIMPAN DINAR


KESIMPULANNYA: 
Anda nilailah sendiri, saya syorkan anda simpanlah dinar skrg...I dinar utk 1 bulan. Tahniah!! di ucapkan kepada En Rodzi krn berurusan dgn saya smlm. Kini anda telah memiliki dinar :)


Keseronokanya anda akan rasai pada akhir tahun nanti :)
Call me utk tempahan dinar dan dirham...

Wednesday, January 12, 2011

Pembelian emas today RM20,402.00

Menyimpan kekayaan di dalam bentuk emas akan memberikan ketenangan jiwa kepada penyimpannya. 


Kita tidak perlu takut kehilangan nilai dalam jangka masa panjang dan juga kita tidak perlu bergantung kepada pengakuan dan jaminan kerajaan mengenai nilai wang kita.

Jadi mulai hari ini, saya berharap anda semua belajar suatu perkara yang sangat penting
Simpan wang = Simpan emasFIKIR2KAN LAH....

CALL ME TO LOCK PRICE 019-3557072

Analisis Teknikal Gold & Silver : Beli dan tambah stok skrg !!!

Alhamdulillah, pada minggu ini chart kelihatan seperti sedang berpatah balik dan menuju ke paras harga tertinggi sebelumnya. Rujuk carta pergerakan harga Gold & Silver di bawah ini.


Chart Analisis Gold today

Seperti posting mengenai Analisis Teknikal yang sebelum ini, saya menjangkakan sekiranya harga melepasi garisan kuning yang pertama, maka ia akan terus menuju ke garisan kuning yang seterusnya, dan sekiranya ia gagal maka ia akan berpatah balik ke atas dan menuju ke paras tertinggi yang sebelumnya.

Melihat kepada pergerakan harga pada hari ini seperti di dalam carta di atas, menunjukkan Reversal Pattern telah terbentuk dan sekiranya tiada berita2 fundamental yang menyokong kepada pengukuhan nilai dollar, dijangka harga emas akan meneruskan pendakian ke paras tertinggi iaitu pada garisan putih melintang.

Mengikut pemerhatian saya pada carta di atas juga menunjukkan, satu Technical Pattern yang akan membuatkan pembeli2 emas tersenyum lebar sedang terbentuk, tetapi ianya belum semnpurna dan hanya akan valid sekiranya harga emas pada tahun ini melepasi garisan putih melintang tersebut.

SILVER seperti posting mengenai Analisis Teknikal yang sebelum ini, saya menjangkakan sekiranya harga melepasi garisan kuning yang pertama, maka ia akan terus menuju ke garisan kuning yang seterusnya, dan sekiranya ia gagal maka ia akan berpatah balik ke atas dan menuju ke paras tertinggi yang sebelumnya.

Melihat kepada pergerakan harga pada hari ini seperti di dalam carta di atas, menunjukkan Reversal Pattern telah terbentuk dan sekiranya tiada berita2 fundamental yang menyokong kepada pengukuhan nilai dollar, dijangka harga emas akan meneruskan pendakian ke paras tertinggi iaitu pada garisan putih melintang.
Chart Analisis Silver today

Mengikut pemerhatian saya pada carta di atas juga menunjukkan, satu Technical Pattern yang akan membuatkan pembeli2 emas tersenyum lebar sedang terbentuk, tetapi ianya belum semnpurna dan hanya akan valid sekiranya harga emas pada tahun ini melepasi garisan putih melintang tersebut.

Kesimpulanya: Beli emas dan silver skrg!!!. Rasai keseronokan pada pertengahan tahun atau akhir nanti dgn kenaikan yg di jangka purata 28& dan kemungkinan lebih daripada itu...

CALL ME TO LOCK PRICE 019-3557072

Tuesday, January 11, 2011

Analisis Teknikal Gold & Silver: Harga Sedang Naik Skrg!!

Seperti yang dijangkakan pada minggu lepas, pada Jumaat malam yang lalu harga Gold & Silver mengalami penurunan ekoran data ekonomi yang di keluarkan memihak kepada pengukuhan ekonomi di Amerika.

Namun, impak penurunannya agak perlahan kerana data NFP dan kadar pengangguran yang dikeluarkan hanya menunjukkan sedikit peningkatan berbanding data ramalan yang menjangkakan kadar peningkatan yang lebih baik.

GOLD



Pada chart di atas, harga menunjukkan telah menyentuh garisan pertama Retracement yang juga bertindak sebagai Support. Jadi terdapat 2 kemungkinan iaitu kemungkinan harga akan berpatah balik dan naik semula, ataupun jika turun maka ianya akan terus menuju ke garisan Retracement yg ke 2 pada nilai 50%.

Saya menasihatkan agar anda menggunakan teknik Dollar Cost Averaging iaitu beli emas setiap kali harga mencecah garisan2 kuning tersebut. Untuk menggandakan keuntungan anda, sila lock segera sebab harga telah pun mencecah garisan kuning yang pertama!!

SILVER



Pergerakan Silver pula agak berbeza berbanding Gold walaupun ianya juga mengalami penurunan kerana ianya masih belum lagi mencecah 1st Retracement Line. Walaubagaimanapun, harga Silver sedang menuju ke garisan Merah yang bertindak sebagai Support Line.

Mungkin pada minggu ini, harga akan mencecah ke garisan Merah tersebut dan sekiranya ia melepasi garisan itu, maka ia akan terus menuju ke garisan Retracement yang pertama.


Advise :

Memandangkan terdapat kemungkinan harga Gold & Silver bakal mengalami Big Correction iaitu penurunan dalam kadar yang agak banyak dan mungkin akan mencecah sehingga ke garisan kuning yang ke-2 dan ke-3, saya mencadangkan agar Modal yang anda akan gunakan untuk rolling ketika ini dibahagikan kepada 3.


Katakan modal anda RM 30,000, lock emas pada kadar RM 10,000 sahaja setiap kali ia mencecah garisan2 kuning tersebut. Sekiranya harga terus turun melepasi garisan kuning yang ke-3, stop lock harga dan nantikan analisis yang seterusnya.

Namun, agak sukar untuk ianya berlaku kecuali terdapat perubahan yang amat besar terhadap perkembangan semasa ekonomi di Amerika.

Monday, January 10, 2011

Menarik today: Agro Bank Save Box paling Murah

Asalamualaikum semua...
Alhamdulillah dapat kita bertemu lagi...spt biasa sblm pergi kerja saya akan posting kan satu cerita yang jika di fikirkan perlu di kongsikan bersama kawan. iaitu cerita pasal tempat nak simpan emas. 


Saya nak maklum kat kawan2 semua yang risau kalau beli  emas nak simpan nak mana....kini dah ada tempat yang selamat iaitu di Agro Bank dengan upah simpan RM25 SETAHUN. MURAH!!!!  Memang menarik sekali dan rasanya paling murah setakat ini.


Jom mulakan hari ini kita menyimpan aset dalam bentuk emas. Nilainya terjamin dan tetap unggul. Hari ni juga saya mengambil stok sebanyak RM42922.00 dgn mewakilkan kepada pemberi kuasa (Autorised letter)  dari pembeli setia emas. Senangkan tak perlu bersusah payah pergi sana untuk mengambilnya semuanya online dan menjimatkan masa.


Sesungguhnya masa itu emas. Beli emas today sebelum harga mencecah ke paras yang lebih tinggi dan anda akan rasakan keseronokan dengan hanya beberapa bulan sahaja atau di penghujung 2011 nanti dgn kenaikan yang di jangka 28% juga. Klik sini kalau nak tahu lebih detail tentang harga emas akan naik 28% tahun 2011 ini. http://emas2011.blogspot.com/2010/12/kenapa-anda-masih-tunggu-lagi-utk.html


WASSALAM JUMPA LAGI DI LAIN POSTING AKAN DATANG :).....
SELAMAT MENUJU KETEMPAT KERJA DAN .SAMPAI KE DESTINASI YG DI TUJU

Sunday, January 9, 2011

Graf analisa 10 tahun pergerakan harga emas DAN Silver dari tahun 2000-2010

Kenaikan harga emas dari tahun 2000-2010 

KENAIKAN EMAS DAN SILVER AMAT MEBERANGSANGKAN. WALAUPUN HAGRANYA TURUN SEKETIKA TETAPI  IANYA AKAN TERUS NAIK LAGI DAN LAGI....
KEPADA PELABUR2 JANGAN RISAU. INSYA ALLAH ANDA AKAN MERASA
 KENIKMATANNYA DIAKHIR TAHUN NANTI...2012
Kenaikan hargA Silver dari tahun 2000-2010

Keuntungan ASB Anda Tahun 2010 ialah -2.6%

Keuntungan dan bonus tahunan ASB semakin menurun saban tahun. 


Tahun 2010 ? Kadar keuntungan dan bonus tahun 8.55%  Ini belum dicampur kadar inflasi. 


Sila lihat graf di bawah berkenaan inflasi. Apa yang selalu kita dengar adalah sekitar 3.5-4% setahun di Malaysia. Tetapi graf dibawah menunjukkan kadar 7.7%




Kadar zakat bagi orang-orang Islam 2.5% setahun Pencarum ASB juga  perlu di ingatkan juga untuk membayar zakat. 


Kita buat kesimpulan berdasarakan graf-graf dan kadar di atas.

Kenaikan ASB 8.55% 
Inflasi 4% atau nak ambil 7.7% ? Pilih sendiri ....

Zakat 2.5%.
Kadar faedah bank 4.65% setahun 

KIRA KEUNTUNGAN ANDA

ASB (8.55%) - Inflasi(4%) - Zakat(2.5%) - Faedah bank (4.65%) = Jumlah keuntungan anda ( -2.6%)

Keuntungan anda adalah negatif 2.6 (-2.6%) setahun. 

Fikir-firkikan lah wahai pelaburan yang bijak....!!!!
aYUH BERTUKARKAN KEPADA MENYIMPAN EMAS KERANANILAINYA TIDAK AKAN DI TELAN INFLASI DAN TETAP MENJADI PENYIMPAN YANG UNGGUL SEJAK DARI ZAMAN BERZAMAN..
cALL ME TO LOCK PRICE...