Friday, December 31, 2010

Azam 2011 Simpan Emas: Kewangan anda akan bertambah dan terus bertambah

mulakan azam dgn menyimpan dinar
emas pada awal 2011
MENGAPA ORANG KAYA BERTAMBAH KAYA!!


Mengapa orang kaya bertambah kaya, dan yang miskin pula bertambah miskin.

Rupa2nya setelah saya kaji dan selidiki, kunci utama yang perlu diketahui ialah sebenarnya sistem kewangan kini sudah tidak adil lagi. Justeru, amat penting untuk kita ketahui peraturan2 dalam sistem kewangan masa kini dan kita perlu mengambil kesempatan dari nya.

Jika kita hanya mengikut sistem yang telah dimanipulasi ini secara bulat2, selama itulah kita takkan mencapai kebebasan kewangan. Walaubagaimanapun, ianya memerlukan kebijaksanaan mnengurus kewangan, dan kebijaksanaan ini hanya dapat dicapai apabila anda mampu menyelesaikan masalah kewangan anda!!

Orang kaya menjadi kaya disebabkan mereka mempelajari bagaimana untuk menyelesaikan masalah kewangan, dan mereka melihat masalah kewangan sebagai peluang untuk belajar, menimba pengetahuan dan untuk menjadi lebih bijak seterusnya menjadi kaya!!. 
Kaya dan beriman :) adalah matlamat kita bukan kaya spt Qarun yg takabur dgn kekayaannya.

PENTING BAGI ANDA.
Lebih tinggi ilmu kewangan yang kita miliki, lebih besar masalah kewangan yang kita boleh selesaikan dan lebih banyak wang yang kita boleh hasilkan!!

Berbanding dengan individu yang melarikan diri dari masalah kewangan, berpura2 tidak mengalami masalah kewangan, kita sepatutnya bersyukur apabila menghadapi masalah kewangan kerana kita dapat menjadikan masalah itu sebagai peluang untuk menjadi lebih bijak ketika mengurus kewangan,inilah faktor utama kekayaan mereka!!

Cari jalan penyelsaian dan cari pelaburan yang boleh menambahkan pendapatan anda. Bagi saya emas adalah pelaburan yang terbaik bagi anda kerana pulangan kenaikan tiap2 tahun adalah amat tinggi berbanding dgn yang lain....Fikir2kan lah.

Selamat Bercuti :)

Thursday, December 30, 2010

Masih ada masa 1 Hari Beli Emas Skrg Sebelum Tahun 2011


Peringatan kali terakhir buat kawan2 dan pembaca setia blog ini. Masa untuk anda membeli emas masih ada SATU HARI shj lagi. Selepas ini anda akan ingat bila2..

"Aduh...!!! Kenapa la saya tak beli emas masa tahun 2010 ruginya..." 

BERTINDAKLAH SEKARANG!!!
Jika anda membeli emas harga akan naik dan naik. Jika anda kesuntukan wang anda hanya mengadaikan sekejap emas anda di Agro Bank dengan upah yang paling murah iaitu 60SEN utk setiap RM100.

Murah2 kalau anda memiliki emas 20gram = RM3214 anda hanya membayar lebih kurang RM19 sebulan. Bila anda sudah mempunyai wang maka tebus emas tersebut. 


Mungkin  pada masa itu harga emas naik lagi dan lagi. Itulah rahsia menyimpan aset dalam bentuk emas kerana keuntungan purata kenaikan tahunan ialah 27 %.


Cuba anda bandingkan dengan pelaburan2  yang lain...
Fikir2kan lah....

Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan). Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

CALL ME TO LOCK PRICE.....019-3557072

Wednesday, December 29, 2010

Tempahan paling laris dan Pendaftaran Dealer lagi today

Sale Order beliau today. Beliau berminat dengan Dinar
Allhamdulillah....masih ada yg mendaftar Dealer di saat akhir tempoh promose. 


Tahniah....!!!
Kami ucapkan kepada En Muhd Redza Bin Ahmad. Beliau merupakan imam Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.


Sila berhubung dengan beliau untuk pertanyaan dan pembelian Dinar, Dirham di talian 019-6103987.


Area: 
Masjid Mizan Putrajaya, Masjid Putra Putrajaya.



Terima kasih dan Tahniah juga di ucapkan 
kepada kawan lama saya 
Norjihati Binti Abdul Kadir 
kerana sudah membuat pelaburan dan 
simpanan dalam bentuk bentuk emas.


Semakin banyak anda tahu mengenai emas. Semakin banyak keuntungan yang anda dapat


Selamat Menyimpan Emas :) 
Anda yang membaca blog ini... 
bila lagi...tunggu dan masih tunggu...
Mungkin anda akan di tinggalkan dgn harga emas 
yg  semakin naik dan naik....

Penghujung 2010 dan Awal 2011

Kenapa anda masih ragu lagi untuk membeli emas.....Tunggu dan terus tunggu.........Orang akan membeli emas JIKA dia memahami apa yang ada pada nilai emas yang anda miliki TANPA terpaksa dan di paksa.


JIKA anda belum bersedia dan yakin untuk menyimpan aset dalam bentuk EMAS itu bermakna anda belum mengetahui BAHAWA harga emas akan terus naik dan naik.....


Sumber: Bloomberg 2010
ANDA juga akan di tinggalkan dengan harga emas yang lebih TINGGI lagi. Jika anda mahu BERUBAHLAH sekarang!!!!


Tanya kawan, dapatkan maklumat mengenai RAHSIA memiliki aset dalam bentuk emas...


Kami boleh membantu anda. KESIMPULANNYA:
BELI EMAS SKRG SEBELUM MENJELANG TAHUN 2011......


Call/SMS me untuk membuat tempahan online 24jam.

Tuesday, December 28, 2010

Peluang terbaik utk membeli emas skrg sblm tahun 2011

Bonus ASB Tahun 2010 ialah 8.75 %
Kenaikan Emas Tahun 2010 ilah 27%
Fikir-fikirkan lah...
ANDA MENUNGGU DIVIDEN ASB UTK MENJADI DEALER?

Tiada masalah.....
Anda boleh hubungi saya untuk lock item dan daftar untuk menjadi dealer sebelum 31 Disember ini. 

Selepas itu buat bayaran 10% dari nilai item yang telah di lock kepada syarikat sebagai deposit, dan pada bulan Januari selepas pembayaran dividen ASB dibuat anda terus bayar baki 90% dan collect item anda. 

Jadi anda masih dikira mendaftar sebagai Dealer pada tahun 2010 dan masih layak menerima 1.5% komisyen dari setiap nilai belian!!

Bertindak sekarang sebelum terlambat. Ingat, pelabur yang bijak akan melabur pada waktu yang tepat di dalam portfolio yang sesuai!!

Jangan lepaskan peluang keemasan ini!! 
Hubungi saya sekarang 019-3557072

Laporan Bloomberg: Krisis Kewangan Yang Semakin Kritikal Di Eropah.


Petikan Boomberg Disember 2010

Beberapa hari kebelakangan ini, Gold & Silver bergerak Sideway atau Ranging, disebabkan permintaan ke atasnya yang sedikit menurun.

Ianya disebabkan oleh tindakan Negara Cina yang menaikkan kadar interest nya bagi memacu semula pertumbuhan ekonomi yang semakin stabil. Fenomena ini telah menyebabkan permintaan ke atas Gold & Silver oleh Negara Cina sedikit berkurangan.

Negara Cina merupakan pengimport terbesar komoditi ini selepas India. Walaubagaimanapun, ini merupakan peluang terbaik untuk kita membeli emas pada harga yang rendah, dan walaupun berkurangnya permintaan, Gold & Silver masih akan meneruskan pendakian ekoran krisis ekonomi dan kewangan yang semakin meruncing di Amerika dan Eropah.

Call me to lock price...

Monday, December 27, 2010

Alhamdulillah masih ada yang sedar...


Resit pembayaran emas today RM20554.00
Hari ni masih ada lagi yang mendaftar dealer memandangkan masa sudah suntuk hanya tinggal 4 hari lagi. Semakin ramai yang sedar tentang kepentingan menyimpan emas dan memiliki aset dan simpanan dalam bentuk emas.


Tahniah di ucapkan kepada:
Encik Nik Mohd Sayuti Bin Nik Pa kerana anda sudah memiliki aset dalam bentuk emas dan secara tidak langsung anda boleh menjual emas dalam dalam masa 24jam secara online. :). 

Sila berhubung dengan beliau di talian 012-6242165 untuk pembelian emas di Area Sepang, Bangi, Maktab Perguruan Islam Bangi dan kawasan yang berhampiran.

Semoga anda berjaya!!!

Sunday, December 26, 2010

Selamat Pengantin Baru : Mas Kahwin 1 Dinar dan hantaran Gold bar 20g

Alhamdulillah saya baru selesaikan nikah satu pasangan pengantin di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya. Semuanya berjalan lancar. Pengalaman sebelum ini semasa majlis akad nikah pengantin menggunakan MAS KAHWIN dalam bentuk wang tunai sahaja. 

Pemberian Hantaran Jonkong Emas berat 20g
Emas jenis 999.9. Harga today RM 3155
Apa yang saya nak kongsikan dengan anda di luar sana pada hari ini ialah , ada pasangan yang berkahwin dengan menggunakan MAS KAHWIN dalam bentuk Dinar dan Dirham , samada menggunakan Dinar emas, Jongkong emas....tahniah kepada pasangan berkenaan.

Semuanya tak de masalah, atas kesedaran sendiri bukan di suruh atau dipaksa. Orang akan membeli emas dan perak jika dia memahami nilai yg ada pada emas.

Dalam hadis nabi pun ada sebutkan  yang bermaksud : Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan). Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

Pemberian Mas Kahwin ialah 1 Dinar
Emas jenis 916. Harga today RM652
Kepada mereka yang belum berkahwin saya syorkan gunakan Dinar atau Dirham sebagai emas kahwin kerana nilainya tetap utuh dan  tidak akan di mamah inflasi.

Call me utk sebarang pembelian online 24 jam...
Anda hanya perlu:
1-SMS nama 
2-alamat email 
3-jenis item yang di kehendaki....

*sale oder akan di emailkan kepada anda
 dan collect item tersebut di Cawangan berdekatan anda tinggal..

Alhamdulillah business berjalan lancar

Inilah barang yg di beli oleh client smlm. Anda bila lagi...!!!
Alhamdulillah, business emas petang tadi berjalan lancar dan pertama kali jumpa client jauh.... dari Johor nak beli emas. Saya pun hairan la sbb dia nie terus jer masuk duit dalam akaun saya.

Bila saya chek dalam akaun terkejut juga...dia bank in byk sangat dan terlebih sbb barang tak cukup dgn apa yg di minta...dan saya pun dah bg balik baki tadi...

Apabila org dah bg kepercayaan kepada kita makan gunkan lah dgn sebaik mungkin sebab itu adalah amanah. Apa yang penting dalam pernigaan kita mesti jujur dan amanah. Dengan ini, senanglah utk kita berurusan seterusnya jika ada tempahan pada masa akan dtg....

Terima kasih kepada anda yang berurusan dengan saya petang tadi. Semoga anda selamat pulang ke destinasi. Insya Allah.

Wassalam.
Selamat menyimpan emas....
kemungkinan harga emas akan naik lagi pada awal 2011. Kepada yg belum membeli emas... beli emas skrg...jika lagi lama anda tanggu lagi jauh anda kan di tinggalkan dgn kenaikan harga emas.....

Call me now to lock price......

Friday, December 24, 2010

7 hari lagi anda akan rugi jika...




Alhamdulillah...
Bulan Disember 5 ORANG SAHAJA yg mendaftar sbg Dealer Public Gold  di bawah rangkaian saya

Secara tidak langsung boleh menyimpan,  menjual dan membeli, emas secara online 24jam.

5 orang pendaftaran Dealer bulan Disember 2010.
Anda bila lagi? Masih tinggal 5 Hari Lagi..
Tahun ni hanya 20K utk menjadi Dealer,  utk Tahun depan 40K.

Dapatkan peluang keemasan hanya tinggal 7 hari lagi!!!

Semakin byk anda mengetahui tentang emas semakin byk keuntungan yg anda dapat....

Call me untuk mendaftar sebagai Dealer...019-3557072

Thursday, December 23, 2010

EMAS: Bandingkan dengan pelaburan yg lain...

Mari kita tengok dengan kenaikan Emas....Apa pandangan anda!!!
Tak nak beli emas lagi ker...Bandingkanlah dengan pelaburan2 yang lain....
ASB, PUBLIC MUTUAL, KWSP, FIX DEPOSIT, BON, dan lain-lain lagi
Berapa peratus kenaikan setahun jika di banding dengan EMAS....???
Macam mana dengan nilai Wang Ringgit Malaysia nie
adakah masih kekal atau tidak akan di telan Inflasi. Fikir2kan lah..
Nilai wang ni Zimbabwe ni 100 000 000 000 000
tapi inflasi punya pasal 3 biji telur dan roti jer boleh beli 
Emas 1 kg buat main-main jer org tak tau pun itu emas
nilai semasa RM  RM 156465.00 

Wednesday, December 22, 2010

Menarik Today: Saya Keluarkan ASB untuk beli emas...

Buku Simpana ASB saya RM95 Ribu
Ini adalah buku simpanan ASB saya. Setelah saya mengetahui Rahsia-rahsia menyimpan memiliki aset dalam bentuk emas , maka saya keluarkan ABS saya untuk membeli dan menyimpan Aset dalam bentuk emas.


Anda lihat sekarang... walaupun ASB sudah mengumumkan bonus pada tahun 2010 IALAH 8.75% sahaja...saya hanya mendapat RM8312.50. Kiraan Bonus ASB ....RM95000.00 X 8.75% =RM8,312.50


TETAPI bila saya membeli emas keuntungan yang saya dapat ialah RM 24,700.00


Kiraan kenaikan emas tahun ini lebih kurang 26% 
RM95000 X 26% =RM 24700.00


FIKIR2KAN LAH....BUAT PERUBAHAN SKRG!!!
BELI EMAS SKRG KERANA ANDA BELUM TERLAMBAT LAGI....
PADA TAHUN DEPAN KENAIKAN DI JANGKA LEBIH TINGGI LAGI....

TAHUN 2010: Emas 26% manakala ASB hanya 8.75%. Mana pilihan anda..?


Laporan dari Bernama bonus ASB 8.75%

Agihan pendapatan ASB 7.50 sen seunit


21/12/2010 3:17pm
KUALA LUMPUR 21 Dis. - PNB umum agihan pendapatan ASB sebanyak 7.50 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2010. - Utusan
--------------------------------------------------------
Kenaikan emas 2010 ialah  26% manakala ASB hanya 8.75%. 
Mana satu pilihan Anda..!!!
Anda bila lagi.....Jadikanlah azam tahun baru Hijrah anda ini dengan menyimpan aset dalam bentuk emas.. Nilainya akan naik dan terus naik dan tidak di telan Inflasi.
Call me to lock price...

Tuesday, December 21, 2010

Renungan today:Bertindaklah sekarang!!! Sebenarnya anda belum terlambat....




Mulakan menyimpan menabung, memiliki emas walaupun pada jumlah yang sedikit....Mulakan hari ini dengan 1 dinar 1 bulan.


PEPATAH ARAB
KOLILAN-KOLILAN FASORAN JABALAN => SEDIKIT-SEDIKIT LAMA-LAMA JADI BUKIT.


Petikan Ilmuan Islam 
Prof Dr Hamka ada berkata: 
  • "Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba, datang tidak menentu masa, datang ketika kita dalam kesusahan atau kesempitan. 
  • Nilailah peluang itu secara bijaksana, rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu secara tiba-tiba. 
  • Jangan jadikan seribu alasan untuk menolak peluang yang besar itu" Bertindaklah sekarang!!!
Call me to lock price...
Gold Bar, Dinar, Silver or Jewellery up to you.....

Monday, December 20, 2010

Emas: Anda Masih Ragu Lagi!!!


Apa khabar semua...kepada peminat2 emas dan pembaca setia blog ini..


Adakah anda masih lagi dengan cara menyimpan aset dalam bentuk emas? Jika anda masih bersikap sedemikian terpulang la kepada anda untuk menilai apa baik dan buruk untuk anda dan masa depan anda.

Sejak akhir-akhir ni banyak berita yang menceritakan mengenai emas. Hal ini juga di sentuh oleh Mantan PM kita Tun Dr Mahadir Mohamad. Cuba anda lihat artikel2 yg lepas yg saya posting dlm blog ini. 

Anda sepatutnya "berhijrah" setelah anda mengetahui Rahsia-rahsia yang ada pada emas. Semakin banyak anda mengetahui mengenai emas semakin banyak anda akan menjana keuntungan. Dengan itu orang akan membeli emas tanpa terpaksa atau di paksa.

Perasaan Anda...!!
Anda akan merasa "$e$al" kerana anda tidak menyedari peluang ini dari peringkat awal lagi TETAPI sebenarnya anda masih belum terlambat lagi....

Lagi lama anda berfikir......
lagi jauh anda "ditinggalkan" dengan harga emas yang semakin naik dan naik....

Sila hubungi saya bila2 masa untuk lock price....


019-3557072 call 


017-3098596 sms 

Saturday, December 18, 2010

Renungan Bersama Dihujung Minggu & Perhatikan Keratan Akhbar 2010

Semoga terbuka hati anda untuk membeli emas today... :)

Fikirkan yang terbaik dan buat lah keputusan sekarang!!!!

Tak rugi beli emas ni...sbb nilainya semakin naik...
Tengok ni 100 Billion hanya boleh membeli 3 biji telur...
Inilah kelemahan bila menyimpan wang kertas 
nilainya semakin susut dan susut
PERHATIKAN DI BAWAH INI.....!!!
Jadikan wang ini untuk membeli emas kerana nilainya semakin naik dan  naik..
dan  lihatlah di bawah ini.....!!! Anda bila lagi.....
Orang akan membeli emas jika dia memahami nilai yg ada  pada emas...
Selamat bercuti di hujung minggu bersama keluarga.
Jadikan emas sebagai simpanan anda....
Call me now to lock price 
019-3557072 

Friday, December 17, 2010

Menarik today: Sempena Hari Jumaat Mengenai Zakat Emas dan Perak

Firman Allah Ta’ala :
وَأَقِيمُوا الصَّلاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ

Maksudnya : “ Dan dirikanlah kamu akan sembahyang serta berilah zakat ”. (Surah An-Nur Ayat 56)

Firman Allah Ta’ala :

قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا

Maksudnya : “ Sesungguhnya berjayalah orang yang menjadikan dirinya yang sedia bersih bertambah-tambah bersih (dengan iman dan amal kebajikan) ”. (Surah As-Syams Ayat 9)
Hukum Zakat

Emas dan Perak Call me to lock price now
Wajib/Fardhu Ain ke atas orang Islam yang sudah sempurna syarat-syaratnya seperti cukup nisabnya,haulnya dan lain-lain lagi.

Firman Allah Ta’ala :
وَآتُوا الزَّكَاةَ
Maksudnya : “ Berilah Zakat ”. (Surah An-Nisa’ Ayat 77)
Firman Allah Ta’ala :

خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا
Maksudnya : “ Ambillah (sebahagian) dari harta mereka menjadi sedekah (zakat) supaya dengannya engkau membersihkan mereka (dari dosa) dan mensucikan mereka (dari akhlak yang buruk).(Surah At-Taubah Ayat 103)

Sabda Rasulullah s.a.w :
عن أبي عبد الرحمن عبد الله بن عمربن الخطاب رضي الله عنهما قال : سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول : بني الاسلام على خمس, شهادة أن لاإله إلاالله وان محمدا رسول الله,وإقام الصلاة,وإيتاء الزكاة وحج البيت,وصوم رمضان.
(رواه البخارى ومسلم)
Maksudnya : Dari ‘Abdal Rahman ‘Abdullah Ibn ‘Umar r.a katanya : Aku dengar Rasulullah s.a.w. bersabda : Didirikan Islam atas lima (rukun) : Syahadah (pengakuan) bahawa tiada tuhan yang di sembah melainkan Allah dan bahawasanya Muhammad itu Rasulullah dan mendirikan sembahyang dan mengeluarkan zakat dan mengerjakan haji di baitullah serta puasa di bulan Ramadhan.(Diriwayatkan oleh Bukhari & Muslim)

Syarat-syarat zakat:
(a) Syarat wajib Zakat
Islam
Merdeka
Sempurna Milik
Cukup Nisab
Cukup Haul (12 Bulan/1 Tahun)
(b) Syarat sah zakat:
1. Niat
2. Memberi milik (Al-Tamlik) - diberi kepada orang yang berhak

Kaedah Pengiraan Zakat Emas dan Perak:
Takrifan :
Zakat emas dan perak merupakan zakat barangan kemas dan perhiasan wanita. Zakat yang dikeluarkan ke atas emas bergantung samaada emas yang dipakai ataupun yang disimpan yang mana telah cukup nisab dan haulnya.

Kaedah Pengiraan :
Zakat Emas
Pembayaran zakat emas terbahagi kepada 2 iaitu :

1. 2.5% atas nilai emas yang disimpan setahun yang nilai pasarannya melebihi kadar nisab (85gram).
2. Emas yang dipakai tidak dikenakan zakat melainkan :
Uruf nilai pasarannya melebihi kadar uruf ialah pemakaian setempat yang dibenarkan iaitu RM5,000.00


Keterangan :
Nisab berdasarkan harga emas semasa iaitu
85gm = 20 misqal = 25 mayam 2.7108 saga.

Zakat Perak
2.5% ke atas nilai perak yang disimpan atau yang dipakai yang nilainya melebihi kadar nisab (624gram).

Wallahu A'lamu Bissowaf...
Jika terdapat kekeliruan call me atau rujuk Ustaz yang berdekatan :). Mudah-mudahan kita semua tunaikan kewajipan sbg ummat Islam. Cara yg terbaik utk menyuci harta ialah dgn berzakat, bersedekah dsbg....

Simpanlah dinar dan dirham sbg aset anda


Pada zaman pemerintahan Khalifah yang ke-3 iaitu Khalifah Saiyidina Ummar al-Khattab (13 – 23 hijrah / 633 – 644 masihi), penggunaan mata wang dinar dan dirham mula dikawal dari segi corak dan berat. Di bawah pemerintahan Khalifah Ummar, corak mata wang Islam telah diukir dengan nama Allah s.w.t. dan sebahagian dari ayat-ayat suci al-Quran. 


Berat mata wang Islam ini juga telah ditetapkan iaitu mata wang dinar mestilah mengandungi emas seberat 1 mithqal (iaitu seberat 4.25 gram ukuran pada masa kini). Manakala bagi mata wang dirham pula, beratnya adalah sebanyak 2.975 gram perak (ukuran pada masa kini) di mana jika nilai tukarannya dengan dinar ialah 7 dinar emas bersamaan dengan 10 dirham perak. 

Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan). 
Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

Simpanlah dinar dan dirham.....yg byk terdapat pelbagai pilihan di pasaran spt dinar kelantan dan sbgnya...Jika anda berminat call me to lock price now...harga sedang cantik skrg ni..!!!

Thursday, December 16, 2010

Laporan Terkini Bernama: Galak Rakyat Jadi Emas Sebagai Simpanan

Laporan terkini:

Ucapan Tun Dr Mahadhir Mohamad pada berita Bernama pada 15 Disember 2010 mengenai galakkan rakyat jadikan emas sebagai simpanan.

Sila anda baca dan buatlah penilaian....sendiri....


Pendaftaran Dealer: Disember 2010 Anda bila lagi....!!!

Orang akan membeli emas jika
 dia memahami tentang emas!!
Bila seseorang itu faham tentang emas dia akan membeli emas tanpa di paksa atau terpaksa..

Cuba anda perhatikan sale saya dalam bulan Disember 2010. Alhamdulillah 3 orang mendaftar sebagai Dealer dan akan menyusul beberapa orang lagi sebelum pengakhiran Disember 2010

Simpanlah....... sebahagian aset kita dalam bentuk emas kerana nilainya emas semakin naik dan naik.Kos kewangan anda semakin naik , aset anda miliki pun semakin naik dan naik....

Ayuh!!!... bertindak skrg sebelum terlambat..
Call me now to lock price...


Rasulullah SAW telah bersabda:
"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham(untuk digunakan).                   
                                               -Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.

Pendaftaran Dealer semakin hangat

Alhamdulillah walaupun harga emas semakin naik...., masih ramai yang telah  menghubungi saya untuk membeli, melabur dan menyimpan emas dan seterusnya secara langsung mendaftar sebagai Dealer yang sah kepada Public Gold di samping mendapat keuntungan sbg Dealer.

Tahniah!!!! di ucapkan kepada En Kamarazan Mohamed kerana hari ini mendaftar sebagai Dealer dan secara tidak langsung boleh menyimpan aset dalam bentuk emas yang tidak akan susut nilai dan di telan inflasi bahkan semakin bertambah.

Kawan-kawan dan pembaca setia blog ini, boleh menghubungi beliau untuk membuat pembelian dan tempahan di Area Bukit Puchong, dan sekitarnya.

En Kamarazaman Bin Mohamed
No Hp: 012-3659262
Email:kamarazaman@gmail.com
Area: Bukit Puchong dan sekitarnya

Kami mendoakan kejayaan Anda sekeluarga. 
Lindungilah aset anda dengan menyimpan dalam bentu emas...
Bertindaklah sekarang...!! Call me now to lock price...

Wednesday, December 15, 2010

Alhamdulillah Master Dealer: 2 bulan 9 Hari


Alhamdulillah dengan hanya 2 bulan 9 Hari sahaja saya sudah membuat sale RM319,820.00 .Anda bila lagi untuk menyimpan, membeli,  menjual emas atau membuat pelaburan dalam komoditi emas.

Tidak ada yg mustahil utk dikecapi jika
 anda berusaha dan bertawakkal
Mulakan hari ini dengan perancangan yang rapi..tidak ada apa yang mustahil akan anda capai jika anda terus berusaha dan bertawakal. Saya hanya target ramaikan dealer di samping membuat pembelian perbadi dengan harga yang murah pada ketika itu 20g gold bar dgn hanya RM2917 pada 23 September 2010.

Masih belum terlambat utk anda mendaftar sbg Dealer dgn hanya pembelian RM20K sahaja. Jika anda menunggu pada tahun depan syarat utk menjadi Dealer RM40K. Fikir2kan lah sblm harga naik dan naik lagi...

Normal Dealer (ND)
1- Setiap belian peribadi/jualan diberi komisyen 1.5%

2- Belian semula dari pelanggan diberi komisyen 0.3%

Master Dealer (MD)
1- Setiap belian peribadi/jualan diberi komisyen 2%.

2- Setiap belian oleh Direct Dealer diberi komisyen 0.5%

3- Belian semula dari pelanggan diberi komisyen 0.5%

4- Jika Direct Dealer telah berstatus MD, maka anda akan dibayar komisyen 0.1% dari jumlah belian keseluruhan (Group Sales) rangkaian MD tersebut.

Kelayakan untuk menjadi Master Dealer :
1 Jan - 31 Dec 2010

1- Belian Terkumpul Peribadi - RM 300,000.00 (Belian Sendiri + 1st Purchase Direct Dealer Registration)
2- Normal Dealer Recruitment - Minimum 3 orang

1 Jan - 31 Dec 2011
1- Belian Terkumpul Peribadi - RM 500,000.00 (Belian Sendiri + 1st Purchase Direct Dealer Registration)
2- Normal Dealer Recruitment - Minimum 5 orang

CALL ME NOW TO LOCK PRICE.....
ATAU UTK MENDAFTAR SBG DEALER....