Sunday, October 31, 2010

Menarik Today: Saya keliru nak beli emas ke...nak beli kereta dulu....!!!!

Untuk kali ini, saya ingin berikan pendedahan yang amat penting kepada anda, sebenarnya ramai yang tidak sedar mengapa perlu kita sandarkan setiap perbelanjaan kita dengan emas.

Umum mengetahui bahawa wang kertas yang ada pada kita sebenarnya tiada nilai, tetapi ianya jadi bernilai apabila disandarkan kepada rizab simpanan emas.

Tetapi, apabila wang kertas yang dicetak melebihi nilai rizab simpanan emas, maka lebihan cetakan itu yang dipanggil "Fiat Money". Ianya hanyalah sehelai kertas yang dicetak dengan nilai muka diatasnya, tanpa ada emas yang menjadi sandarannya.

Justeru, bagi menambah nilai kepada wang fiat yang kita miliki, maka sandarkanlah ia dengan emas.


Caranya?

Beli emas, cagarkan di Ar-Rahnu, kemudian tunai yang anda dapat hasil cagaran itu tadi baru boleh anda belanjakan. Itulah teknik kita untuk menambah nilai kepada wang fiat yang tiada nilai tadi.

Maka saya sangat tidak setuju jika ada sesetengah individu yang mengatakan bahawa memajakkan emas adalah merugikan!! Sedangkan ianya adalah sandaran kepada wang tunai anda.

Contoh :

Seorang rakan saya mempunyai tunai sebanyak RM100k dan beliau ingin membuat pinjaman bank untuk membeli sebuah kereta baru yang berharga RM 70k.

Saya memberi pandangan kepada beliau, jika beliau membuat pinjaman tidak sihat untuk membeli sesuatu yang susut nilai bahkan akan menjadi liabiliti disebabkan kos2 sampingan termasuk maitanance, ianya adalah satu tindakan yang kurang bijak, sedangkan beliau mempunyai tunai yang banyak.

Justeru, saya menyarankan beliau agar menyandarkan belian sesuatu yang susut nilai kepada sesuatu yang meningkat nilainya, agar beliau tidak mengalami kerugian!!

Saya mencadangkan agar RM 100,000 tersebut dibelikan emas, pajakkan dan dapat RM 70,000 tunai dan bayar kereta tersebut secara tunai.


Ambil kira kenaikan purata tahunan emas sebanyak 25%, selepas 3 tahun kenaikan nilai emasnya adalah sebanyak 75%. Bermakna nilai emasnya ketika itu telah menjadi RM 175,000.00.

Pada ketika itu, beliau boleh menjual emasnya dan menebusnya dari Ar-Rahnu.

Perkiraan mudahnya ialah :
RM 175,000.00 (Hasil Jualan Emas) - RM 70,000.00 (Pinjaman Ar-Rahnu) = RM 105,000.00

RM 105,000.00 - RM 21,600.00 (Upah simpan 3 tahun) = RM 83,400.00 (Untung dlm tgn)

Nah, dalam hanya 3 tahun, beliau telah mendapat semula RM 83,400.00.

RM 100,000.00 (Modal asal ) - RM 83,400.00 (Untung dlm tgn) = RM 16,600.00

Ini bermakna beliau telah membeli sebuah kereta yang berharga RM 70,000.00 dengan hanya membayar RM 16,600.00!!

Dan upah simpan yang beliau bayar hanyalah kira2 RM 600.00 sebulan, sedangkan jika beliau membuat pinjaman bank sebanyak RM 70,000.00 untuk membeli kereta, sudah pasti bayarannya mencecah hampir RM 1,000.00 selama 9 tahun!!

Anda nampak betapa mudahnya jika kita tahu bagaimana untuk memanipulasikan kewangan melalui pelaburan emas kan? justeru jangan bazirkan setiap sen wang anda.

Sentiasa sandarkan dengan emas, emas dan emas!!!

Jadi jangan takut untuk membeli emas, tak perlu tunggu harga turun, jika anda beli ketika harga tinggi, lebih tinggi tunai yang anda akan perolehi hasil pajakan Ar-Rahnu!!

Konsep pelaburan emas ini sangat subjektif dan mudah untuk dimanipulasikan, yang penting anda tahu cara pengurusannya.

Ini hanyalah secebis ilmu berharga yang saya kongsikan, masih banyak lagi yang tersimpan dalam kepala saya, dan saya bersedia untuk berkongsi dengan anda pada bila-bila masa!!

Anda tak perlu bayar untuk ilmu yang tak ternilai harganya ini, cukuplah jika anda memahami konsep ini dan bertindak sekarang untuk mengelakkan kerugian demi kerugian dengan cara menghubungi saya di 0193557072 dan beli emas sebanyak mungkin....!!

Membeli Emas = Menginsurankan & Meningkatkan Nilai Wang

Di Agro Bank, anda boleh sambung pajakan 6 bulan + 6 bulan + 6 bulan, kemudian jika anda masih mahu meneruskan pajakan, Ar-Rahnu akan buat valuation semula dengan Nilai Marhun yang baru sehinggalah 18 bulan seterusnya, dan buat lagi valuation dan seterusnya.

Bermakna, jika kenaikan pada waktu itu 30%, anda akan mendapat lebihan tunai lagi!!

Jika selepas 18 bulan Ar-Rahnu tidak lagi menerima pajakan, sudah tentu Ar-Rahnu sendiri akan kerugian!! 

Thursday, October 28, 2010

80% - Pelaburan fizikal Emas & Perak (Low Risk)

Resit pembelian emas Public Gold
Setiap wang yang anda keluarkan untuk tujuan pelaburan, semestinya sentiasa terdedah kepada risiko kerugian dan tiada sesiapa yang boleh menjamin keuntungannya.

Akan tetapi, sekiranya ia diurus mengikut prinsip pembahagian dana yang betul, risiko kerugian dana itu boleh diminimakan seterusnya memaksimakan pulangannya. 

Justeru, setiap dana pelaburan WAJIB di urus dengan bijak agar sekiranya berlaku kerugian, anda masih mampu menanganinya dan mengurangkan jumlah kerugian itu.

Ingat, walaupun anda mengurus dana anda dengan betul dan mengikut asas prinsip yang telah ditetapkan, belum tentu ianya akan menjamin pulangan yang optimum, tetapi jika anda mengurus dana anda mengikut prinsip yang betul + bijak, maka peluang untuk anda meraih keuntungan hasil dari pelaburan anda amat tinggi. 

Caranya? " Jangan letakkan kesemua telur di dalam satu bakul ". 
Bermakna anda perlu membahagikan (Diversify) dana pelaburan anda kepada beberapa bentuk pelaburan mengikut nisbah risikonya.

Mengikut konsep "Diversify Fund Allocation" yang didedahkan oleh Robert T. kiyosaki, beliau membahagikan dana pelaburannya seperti berikut :

80% - Pelaburan fizikal Emas & Perak (Low Risk)
10% - Pelaburan dalam Saham (Medium Risk)
5%   - Pelaburan dalam Stock, Komoditi, Futures (High Risk)
5%   - Tunai dalam tangan

"Diversify Fund" bermaksud pembahagian dana (wang), iaitu hasil daripada simpanan / pendapatan bulanan anda. Katakan pendapatan bulanan / simpanan anda sebanyak RM 10,000.00, maka anda perlu bahagikan mengikut konsep seperti diatas.

Jangan keliru diantara "Diversify Fund Allocation & Diversify Portfolio Investment".

Wednesday, October 27, 2010

Analisis Fundamental Mengatasi Analisis Teknikal

Pada hari ini, di awal dagangan komoditi emas, berikutan keputusan perbincangan G20 yg memberikan impak negatif keatas dollar, harga emas telah meningkat dengan mendadak mencecah paras $1350.30 per oz.

Sentimen pasaran yang menunjukkan kebimbangan terhadap kejatuhan nilai dollar ini juga disokong oleh analisis teknikal pasaran yang menunjukkan bahawa Market Correction telah sampai ke penghujungnya.

Walaubagaimanapun, data anggaran nilai pasaran dalam sektor perumahan di U.S yang baru dikeluarkan sebentar tadi telah menunjukkan berlakunya kenaikan berbanding nilai pada bulan sebelumnya.


Lantaran itu, ianya telah memberikan impak positif kepada nilai dollar sekaligus menyebabkan berlakunya sedikit penurunan keatas harga komoditi ini.

Dari segi analisis teknikal, harga emas pada malam ini telah membuat retest pada strong Resistance level namun gagal melepasinya dan kini ianya sedang menuju ke strong Support level.

Call me now for booking online..

Sunday, October 24, 2010

Menjadi Dealer Public Gold

Peluang untuk menjadi Dealer Public Gold masih dibuka sehingga 30 Oktober 2010. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. 


Syarat utk menjadi Dealer pada NOVEMBER 2010 ialah RM40 RIBU 


SEKARANG hanya RM 20 RIBU sahaja......JANGAN RISAU kami akan bantu anda semua. Siapa cepat dia dapat


Anda hanya perlu bayar 30% shj selebihnya kami akan bantu anda.....


call only 019-3557072
sms only 017-3098596

Menarik today: Harga emas akan naik kepada RM200 pergram awal tahun 2011

Di Malaysia emas bukanlah barangan kawalan.

Justeru itu harga emas bebas ditentukan oleh penjual emas. Anda boleh lihat harga emas antara satu penjual adalah berbeza dengan penjual yang lain. Ini kerana setiap pengeluar mempunyai kos pengeluaran dan kos-kos lain yang berbeza-beza.

Antara kos yang terlibat ialah kos minting, insurans, pengangkutan, penyimpanan, sewa kedai, gaji pekerja dan bermacam-macam jenis kos lagi. 

Sebagai pelabur yang bijak, adalah penting bagi anda untuk membeli emas pelaburan yang hampir dengan harga emas pasaran antarabangsa. 

JADIIIIIIIIII..............
Call me now..... utk membeli secara online dgn harga yg menarik......Bertindaklah sekarang sementara harga emas masih belum mencapai RM200 pergram pada awal tahun hadapan....


Ini adalah jangkaan sahaja....dan mungkin ianya akan berlaku.....memandangkan sekarang sudah hampir2 kearah itu............

Friday, October 22, 2010

Menarik today: Market Turning Point & Next Price Projection

 Market Turning Point & Next Price Projection

Sabarrr.....
Harga emas terus menjunam seperti yang dijangka, dan nampaknya ianya semakin menghampiri Turning Point.


Mungkin esok ianya bakal mencecah Turning Point, dan saya menganggarkan Turning Point mungkin akan berlaku pada paras $1300 per oz.


Jika anda membeli secara melulu ketika penurunan berlaku, mungkin anda sudah kehabisan modal untuk membeli pada Turning Point yang baik.


Justeru, gunakan konsep Dollar Cost Averaging dan jangan membeli secara melulu agar keuntungan anda dapat dimaksimakan sepenuhnya!!


Garisan biru pada chart ialah Resistance Point (Higher Price) dan garisan merah ialah jangkaan paras Turning Point. Sekiranya Turning Point itu valid, maka harga emas akan naik semula sebagaimana yang saya lukiskan (Price Projection), dan bakal menuju ke paras $1400 per oz menjelang akhir tahun ini.


Ini adalah analisis teknikal semata2, sebarang perubahan keadaan ekonomi di U.S akan mempengaruhi harga semasa emas dan mungkin akan menjadikan analisis ini Invalid an mungkin juga akan menjadikan analisis ini Valid!!


Saya meletakkan 70% keyakinan terhadap analisis ini, tetapi jangan tamak, gunakan Money Management anda, kawal risiko anda dan always backup dengan teknik Dollar Cost Averaging.


Ayuh kaut keuntungan bersama!! Hubungi saya untuk lock price...........

Wednesday, October 20, 2010

Market correction : Nantikan harga akan turun ke "Turning Point"....



Jangkaan penurunan ini sehingga 1300/ounz
Market Correction Really Happen!! 

Inilah masanya nak gandakan keuntungan andaaaaaaaaaa..............!!

Market correction benar2 berlaku!! Sgt bertuah jika anda dpt menguasai Teknikal Analisis + Fundamental Analisis, anda dapat menjangka sebarang kenaikan dan penurunan dgn lebih awal.......

Jangkaan penurunan ini sehingga 1300 / ounz......lock awal pun tak de masalah jangan rasa rugi dan risau. Emas anda akan naik dan terus naik... :) . Konsep pelaburan emas ini paling kurang dalam masa 1 tahun atau lebih. Kalau lebih lagi elok. 

Keadaan ini juga telah berlaku pada saya sendiri. Tak lama selepas itu kenaikan terus naik dan naik...

Kepada kawan2 yang ada wang lebih ini masanya yang sesuai membeli emas semula bila dah sampai ke paras Turning Point nanti......kalau yang dah "terlock price" pun jgn risau spt yg saya katakan di atas tadi. Dalam masa setahun anda akan mengetahui nilai emas yang anda miliki......

Luangkanlah masa anda untuk belajar sedikit sebanyak berkenaan analisis pasaran. Insya Allah kita akan adakan kelas dalam masa terdekat ini...Call me untuk mendapat bantuan...

Semoga kita semoga berjaya. Dengan kejayaan ini kita sama2 membantu insan yg memerlukan.... :)

Tuesday, October 19, 2010

Buat loan bank untuk beli Emas. Untung ke?

Pinjaman utk membeli atau menyimpan emas adalah yg terbaik
jika anda merancang dgn betul. Rancanglah perbelanjaan anda.
“Saya berminat nak membeli emas, tapi sekarang modal tak der lagi.
Cammana kalau saya buat loan bank? ok ke?

So saya akan memberikan jawapannya di dalam posting ini 

Untuk orang yang nak buat pinjaman bank, ini jer petuanya…


JAWAPAN:-
Pinjaman yang baik ialah pinjaman yang menyebabkan anda menjadi bertambah kaya
Pinjaman yang buruk ialah pinjaman yang menyebabkan anda bertambah miskin.

Mudah kan?

Sebelum anda buat pinjaman bank, cuba buat kira-kira sket, tanya diri sendiri.
“Adakah aku akan bertambah kaya dengan loan nie? Atau bertambah beban nak bayar installment bulanan?”

Selepas itu baru anda akan sedar bahawa pinjaman ini baik untuk kesihatan kewangan anda atau sebaliknya.

Ok, berbalik pada cerita buat pinjaman untuk membeli emas. Di sini adalah analisis saya berdasarkan data yang sebenar..

Pada Mei 2002 jika anda buat personal loan Bank Rakyat sebanyak RM10,000 selama 5 tahun maka anda perlu bayar RM227 sebulan bermula Jun 2002 sampai April 2007.

Jadi jumlah bayaran kepada bank selama 5 tahun ialah RM13,620.00

Bank akan dapat untung sebanyak RM3620.00 (bersamaan 36.30%) selepas 5 tahun.

Katakan dengan loan RM10,000 semuanya anda beli syiling Kijang Emas 1 Oz (2 Mei 2002)

.
Harga Kijang Emas 1 Oz ketika itu ialah RM1244.00 (semak kat sini)

Jadi anda dapat beli 8 Keping Kijang Emas 1 Oz 

Bila loan anda dah selesai bayar pada April 2007, nilai Kijang Emas 1 Oz itu telah naik menjadi RM2351.00 (2/4/2007).

Dengan kata lain, setelah 5 tahun Kijang Emas anda sebanyak 8 keping itu berharga RM2351.00 x 8 = RM18,808!

Kalau anda jual semua syiling Kijang Emas tersebut pada 2/4/2007, maka keuntungan bersih anda ialah RM5188.00!

Anda untung 51.88% 

Katakan anda tak nak jual Kijang Emas tersebut dan masih memegang sehingga hari ini (23/7/2008).

Berapa untungnyer? Jom kira…

Harga Kijang Emas pada 22/7/2008 ialah RM3208.00 seunit
Jadi RM3208.00 x 8 keping = RM25,664.00!!


Keuntungan bersih anda ialah RM12,044!!
dalam masa 6 tahun (bersamaan 120%)

Kesimpulannya…

Saya dapat simpulkan bahawa pinjaman bank yang digunakan untuk membeli emas mampu memberikan pulangan yang menarik. So, betullah orang tua-tua cakap. Beli emas nie tak rugi…

Ok, apa tunggu lagi… buat loan bank dan beli emas 
Jangan pinjam along dah ler…

Disclaimer: Walaupun data yang saya gunakan disini adalah data sebenar,
tapi saya tak dapat menjamin kenaikan harga emas pada masa hadapan.
Ini adalah panduan semata-mata.
Kalau anda nak buat loan, terpulanglah pada anda.
Saya cuma berkongsi ilmu 




-rujukan http://jutawanemas.com

Sunday, October 17, 2010

Menarik today: Percuma modal RM20 Ribu....!!!!!!!!!!!

PENGUMUMAN PENTING!!!!!!!!!!!!!!!
Kepada kawan2 dan sesiapa saja yang berminat untuk membuat business dan mendapat pendapatan sampingan rebutlah peluang keemasan ini.....

Promose ini hanya tinggal 16 hari saja lagi...Jangan berlengah lagi untuk merebut peluang ini.

Bila dah masuk tarikh 01 November 2010 peluang untuk menjadi Dealer mesti menyediakan RM40K. Bagi yang ada wang tak de masalah...RM40K Alhamdulillah....


Kepada kawan2 atau sesiapa sahaja yang berminat boleh hubungi saya untuk mendapat maklumat lanjut dan saya akan membantu anda menyediakan modal jika anda tidak mempunyai modal RM20 RIBU TANPA membuat loan dgn bank tetapi dengan yg amat menarik tanpa membebankan anda........ :). Betulll..........


Promose yang saya tawarkan ini juga terhad bermula hari ini 17-10-2010 hingga 25-10-2010 sahaja wlpun tarikh berakhir promose ini pada 30 Oktober 2010..

Jika anda terlepas dari tarikh ini....anda rugiiii kerana melepaskan peluang untuk membuat business emas dan menambah pendapatan sampingan.....Jangan risau beli emas tak rugiii.

Saturday, October 16, 2010

Menarik today mesti baca: Tip dan teknik pelaburan emas

Ketahuilah emas adalah penyimpan yg
unggul dan tidak akan susut nilai.....
lagi lama simpan lagi untunggggg...


Ramai org dan kawan-kawan bertanya kpd saya, bagaimana hendak memulakan langkah pertama di dlm perniagaan emas ni....

Dgn selambernya saya mnjwb, beli la emas!!



Ya! mmg itulah permulaan kpd segala2nya...saya sndiri bermula dgn membeli seketul emas 30g, dan kini mencecah lebih kurang 300g dalam masa 3 minggu dengan teknik menjual, membeli dan memajak emas tersebut di Ar-Rahnu.

Tp itulah hakikatnya.pelaburan emas berbeza dgn pelaburan2 dlm Bond, Blue Chip dan Instrumen2 lain...Pelaburan emas memerlukan anda beli dulu, kemudian "Hold", atau istilahnya "Pegang" dan nantikan utk langkah seterusnya.

Ape langkah seterusnya?



1. Kongsi peluang pelaburan emas dgn rakan - Di sini apabila berlaku kenaikan harga emas, anda dah boleh   jual pd mereka dgn harga jual spt yg tertera di blog ini! bermakna anda dh untung retail price!!



2. Jika harga emas turun - Pajakkan emas tersebut di Ar-Rahnu, anda akn dpt 70% tunai!! upah simpan hanya 0.6% sebulan!! Slps itu apabila harga akn naik, beli lg emas utk kali kedua ketika harganya rendah. Bila harga naik melebihi harga emas yg anda beli mula2 td, jual emas tersebut, ambik keuntungannya, dan modal asal tebus semula emas yg pertama di Ar-Rahnu!! dan terus ulangi langkah 1 dan 2!!



3. Beli dan simpan je... setahun sekali tgk prestasi kenaikan harga emas!! pasti ada kenaikan, lebih2 lg menjelang Tahun Baru Cina!!



Nah, senang bukan?? ini hanya langkah asas, utk langkah yg lebih "Advance" ttg bagaimana utk generate aset pelaburan sehingga 5-6 kali ganda dari modal asal anda, sila teruskan setia di blog ini!!



Seperkara lg, tiada waktu yg spesifik digalakkan utk membeli emas, krn bila2 masa shj anda boleh membeli emas.


Sebab....??  Kalau harga naik anda untung, kalu harga turun anda 2 kali untung!!!

Jommm....jangan berrlengah lagi.....call me now...utk mulakan pelaburan emas. Kepada kawan2 di luar sana saya nak pesan jangan risau simpan emas nie....dan tak akan rugi kerana nilainya akan naik dan terus naikkkk....Insya Allah..

Semoga kita semua berjaya. Amin.

Membeli emas seolah2 melindungi aset sendiri.........


2 org daripada 10 org yg sy temui dan tawarkan peluang menjana keuntungan melalui pelaburan dan perniagaan emas, akan memberikan jwpan :

"Aku tak minat la.." 

Saya hairan, hasil kajian saya, individu spt ini ialah mereka yg suka sgt mencari2 peluang, seringkali bertnyakan kalau2 ada peluang baik yg boleh dikongsi bersama...

Dan individu seperti ini jugalah yg selalu merasa jaki jika melihat org lain berjaya mencapai sesuatu sdgkn dirinya yg sntiasa mencari peluang masih belum pernah merasakan apa2 hasilnye...

Mengapa?

Kerana apabila dihidangkan dgn peluang, mereka akn menolaknya baik secara halus (fikir dulu) atau terang2an (takpela..x minat).

Sekali lg saya kehairanan,
Adakah melindungi nilai harta sendiri memerlukan minat?
Adakah menambah pendapatan memerlukan minat?
Adakah mengelakkan hasil titik peluh sendiri hilang begitu shj ditelan arus inflasi juga memerlukan minat?

Cuba fikir secara rasional, adakah anda membayar premium insuran bulanan disebabkan anda minat dgnnya? sudah tentu krn anda inginkan perlindungan drpdnya jika berlaku apa2 kpd anda..

Tp tahukah anda dgn membeli emas, sebennarnya anda telah "Menginsuranskan" nilai harta anda?

Insurans kemalangan yg anda byr setiap bulan itu hanyalah sbgai persediaan jika berlaku kemalangn kpd anda, tetapi ianya hanyalah sbgi persediaan, bermakna belum tentu ianya berlaku, dan kebarangkalian utk ianya berlaku masih boleh diminimumkan oleh anda sendiri.

Tetapi inflasi atau penyusutan nilai wang berlaku saban tahun!! Confirm!! No doubt!
Justeru mengapa anda tidak menginsuranskan nilai harta dan wang anda??

Anda menginsuranskan perkara yg belum berlaku, tetapi tidak menginsuranskan perkara yg sudah pasti berlaku, adakah tindakan itu bijak?

Fikir dan renungkanlah.......

Wednesday, October 13, 2010

Harga emas semakin naik dan naik....

Emas adalah pelaburan dan simpanan yg tidak
akan susut nilai bahkan nilainya akan naik dan semakin naik....
TERKINI...........


Perubahan kenaikan harga dalam masa 19 hari sahaja. begitu mendadak dan belum sampai 1 bulan. 
Anda jangan berlengan lagi untuk membuat pelaburan dalam emas. Jadikan separuh simpanan anda kepada bentu emas. 










Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan). Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal...http://emas2011.blogspot.com




Harga Emas pada 24 September 2010
Malaysian Current Gold Price
999 Gold:RM154.00/gm
916 Gold:RM146.00/gm
835 Gold:RM134.00/gm
750 Gold:RM121.00/gm
375 Gold:RM65.00/gm
----------------------------------------------------------------------------------

Harga Emas pada 13 Oktober  2010

Malaysian Current Gold Price
999 Gold:RM160.00/gm
916 Gold:RM151.00/gm
835 Gold:RM139.00/gm
750 Gold:RM126.00/gm
375 Gold:RM68.00/gm



Perbezaan kenaikan ini:

  • 999 Gold  = Rm6
  • 916 Gold  = Rm5
  • 835 Gold  = Rm5
  • 750 Gold  = Rm5
  • 375 Gold  = Rm3



                     -Sumber: http://www.fgjam.org.my/

Tuesday, October 12, 2010

Emas 999 Berat 20Gram HANYA RM 445.50




TAWARAN ISTIMEWA
Emas jenis 999. 20gram 
KHAS UNTUK STAF KERAJAAN ATAU AGENSI YG BAYAR GAJI IKUT JADUAL GAJI SPT DI BAWAH...ATAU KEPADA SESIAPA SAJA YANG ADA WANG LEBIH....

NI JADUAL GAJI STAF KERAJAAN UTK BULAN 10 DAN 11
GAJI YANG PERTAMA PADA      : 25 OKTOBER 2010
GAJI YANG KEDUA PADA         : 10 NOVEMBER 2010





MACAM MANA NAK DAPAT EMAS 20 GRAM NI????? NI CARANYA....RINGKASKAN CERITA
JUMPA SAYA AMBIL EMAS 20GRAM ATAU 50 GRAM PILIH YG MANA SUKA 
LEPAS TU PERGI AR-RAHNU DAN GADAI.

AR RAHNU AKAN NILAI EMAS TU 70% DARI HARGA YG DI NILAI
CONTOH KAT BAWAH TU.........





SILA PILIH ANDA INGIN MEMILIKI EMAS DENGAN KADAR YANG BERAPA 
GRAM 20GRAM-50GRAM-100 GRAM.... MANA YANG DI KEHENDAKI......




Nilai gadaian 20gram di Agro Bank Salak Tinggi 
CONTOH GADAIAN 
EMAS 20 GRAM 


  • Nilai Marhum       = 2970.00
  • Pinjaman            = 2079.00
  • Upah Simpan       = 106.92
  • Bulanan              = 346.50 /6 =17.82 sebulan.




RM2970.00 - RM2079.00 = RM891

wang yg perlu di beri pada saya ialah hasil gadaian yg dpt dari bank RM2079 dan baki 30% = RM891.00

      2079
+     891
____________
      2970             hasil gadaian + 30% duit pendahuluan + harga asal belian.
                            jika hasil gadaian tinggi maka lebih sedikit anda akan            
                            keluarkan duit utk byr emas tersebut
____________


*DENGAN CARA INI ANDA DAPAT MEMILIKI EMAS PADA MASA SEKARANG DENGAN KADAR HARGA SEKARANG...

BUKAN DENGAN CARA MENUNGGU PADA BULAN 6 AKAN DATANG AnDA AKAN MEMBELI EMAS.....

JIKA ANDA MENUNGGU UTK MEMBELI EMAS PADA MASA 6 BULAN AKAN DTG MUNGKINNN ANDA TIDAK AKAN DAPAT DENGAN HARGA SEKARANG KERANA HARGA EMAS AKAN NAIK DAN TERUS NAIKKKKK


LAGIPUN BELI EMAS NI TAK RUGI LANGSUNGGGG.....

SILA HUBUNGI SAYA UTK PENJELASAN LANJUT...ATAU UNTUK MEMBELI SEKARANGGGGG.....
TEMPAHAN BOLEH DI BUAT SECARA ONLINE.....
CALL ME NOW....017-3098596